Konya’da sağlıkçılardan hastane önünde eylem: İşçiler 6 aylık ücretlerini alamadı

Konya Selçuklu Üniversitesi Hastanesi çalışanları, TİS’ten doğan geriye dönük ücretlerinin 63 gündür ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı.

Konya Selçuklu Üniversitesi Hastanesi çalışanları, geriye dönük TİS ödemelerini alamadıkları için hastane önünde eylem yaptı.
Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya Selçuklu Üniversitesi Hastanesi çalışanları, 15 Eylül tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesinden (TİS) doğan geriye dönük ücretlerinin 63 gündür ödenmemesi nedeniyle hastane önünde bir araya geldi. Sağlıkçıların eylemine Türkiye Sağlık Sendikası Konya Şube Başkanı Recep Kaplan da katıldı.

‘İŞÇİYE VE EMEĞE ZULÜMDÜR’

Selçuklu Üniversitesi’nde 4D’li çalışanların mart ayından bu yana ücret farklarının ödenmediğini aktaran Recep Kaplan, “Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak yıllardır Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde asgari ücretle çalışan 4D’li işçilerimiz için 1 Mart 2021 yürürlük başlangıç tarihli TİS’i işveren sendikası TÜHİS ile 15 Eylül’de imzaladık. Sözleşme imzalandıktan sonra işçilerimiz, mart ayından bu yana hak etmiş oldukları altı aylık ücret farklarını hastanenin bütçesinde para olmadığı gerekçesiyle alamadılar" dedi

"Haftalardır gerek rektörümüzle, gerek hastane yöneticilerimizle yaptığımız görüşmelerden maalesef olumlu bir sonuç çıkmadı" diyen Kaplan "Mali kriz varsa bu krizi biz çıkarmadık. Bunun faturası da bize kesilemez” ifadelerini kullandı.

Benzer sorunun birçok üniversite hastanesinde yaşandığını ifade eden Kaplan şunları söyledi:

“Bu sorun sadece Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışan 1130 işçimizin sorunu değil, şubemize bağlı Meram Tıp Fakültesi’nde Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’nde ve tüm üniversite hastanelerinde çalışan işçilerimizin sorunudur, taşerondan kadroya geçen tüm işçilerimizin sorunudur. Devletin kadrolu işçileriyiz ama maaşımızı merkezi bütçeden değil de taşeron köle sisteminde olduğu gibi hâlâ döner sermayeden alıyoruz. İşveren faturalarını ödeyecek, hastanenin zorunlu giderlerini karşılayacak, kalan parasıyla da tabi kalırsa işçisinin maaşını ödeyecek. Bu sistemin adı zulümdür. İşçiye zulümdür, emeğe zulümdür.” (DUVAR)