Konya’da kasaplar salı günü tatil yapacak

Konya Kasaplar Odası'nın aldığı kararla Konya’daki tüm kasaplar salı günü tatil yapacak. Uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Balbaloğlu, “Bu kararı almamızda esnafımız talepleri çok etkili oldu. Çünkü onlar çok yoğun bir mesai içerisinde çalışıyordu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

KONYA- Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, kentte kasapların salı günü tatil yapacağını açıkladı. Kararı üyelerine yaptırdıkları anket sonucunda aldıklarını ifade eden Balbaloğlu, “Çoğunluğun aldığı kararla, Konya Ticaret Borsası ve Konta Ticaret Odası ile görüşmeler neticesinde salı günleri tatil yapma kararı aldık. Sayın Valimiz de bunu uygun gördü” dedi.

'EKONOMİK NEDENLER ETKİLİ OLDU'

Davut Balbaloğlu

Çalışanların karardan memnun olduğunu aktaran Balbaloğlu, “Son zamanlarda vatandaşlarımız marketleri tercih etmeye başladı. Ekonomik nedenler de bu kararı almamızda etkili oldu. Konya düğün pilavlarıyla meşhur. Bu yıl düğün sezonu çok ölü geçti. Düğünler yasaklandı ve yemek ikramı yapılmadı. Mangal sezonu kötü geçti. Ramazan ayında da bir şey satamadık" diye konuştu.

'TÜRKİYE’DE BİR İLK'

Alınan kararın Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayan Balbaloğlu, tatil günü olarak salının seçilmesini ise, "Konya'da cumartesi ve pazar günleri etli pilav düğün yemeği veriliyor. Öte yandan vatandaşlarımız hafta sonunda pikniğe giderler. Pazartesi günü de esnafımız genellikle lokanta ve restoranlara ürün verirler. Bu nedenlerden dolayı da yaptırdığımız ankette esnafımız salı gününün tatil ilan edilmesini istedi" diyerek açıkladı. (DUVAR)