Konya’da fatura protestosu: Hırka giymeden oturmak lüks haline geldi

Konya’da İYİ Parti öncülüğünde yüksek gelen elektrik ve doğal gaz faturaları protesto edildi. İYİ Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu “Evde battaniyesiz, hırka giymeden oturmak lüks haline geldi” dedi.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Yeni yılda elektrik ve doğal gaza gelen zamlara karşı yapılan protesto devam ediyor. Konya’da da İYİ Parti Teşkilatı öncülüğünde Gedavet Parkı’nda bir araya gelenler, ellerinde son gelen yüksek faturaları göstererek zamları protesto etti

'VATANDAŞIN MAAŞININ YARISI FATURALARA GİDİYOR'

“Zamlarla birlikte vatandaşın ocağına ateş düştüğünü” ifade eden İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, şunları söyledi:

“2022 yılına yeni umutlar ve yeni beklentilerle başlamışken 31 Aralık gecesini 1 Ocak’a bağlayan gün faturalara gelen fahiş zamlar ile birlikte vatandaşlarımızın ocağına büyük bir ateş düşmüştür. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın çalıştırmak, evde battaniyesiz, hırka giymeden oturmak lüks haline geldi. Vatandaşlarımız maaşlarının neredeyse yarısını elektrik, doğal gaz faturasına ödemek zorunda kalmış. Elektrik ve doğal gaz hepimizin kullandığı bir ihtiyaç. 200 TL gelen elektrik faturası 400-450 TL oldu. Doğal gaz faturası geçen yıl bu zamanlar 350-400 TL ise şimdi 800-1000 TL geliyor. İşyerlerinin durumu daha vahim. Artık işletmelerde kira miktarını geçen elektrik, doğal gaz faturaları var.”

'AKP’NİN AMBLEMİ TEFLON TAVA OLMALI'

“Böyle bir ortamda sorunları çözmesi beklenen iktidar sorunları çözemiyor” diyen Tozoğlu, “Enerji maliyetleri arttı. 10 liralık faturanın, benzinin, mazotun 7 lirası vergi olursa bu işi sadece enerji maliyetleri ile açıklayamazsınız. Vatandaş mağdursa, devlet bu mağduriyeti çözmek zorundadır. Ancak AK Parti iktidarı maalesef paralel bir evrende yaşıyor. O evrende her şey güzel, herkes mutlu” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de faturası ödeyemediği için 1 milyon vatandaşın doğal gazının kesildiğini söyleyen Tozoğlu, “Elektriği 2 gün ödemediğiniz zaman iktidarın beslediği 5’li çete elektriğinizi kesiyorlar. Şu an Türkiye’de 1 milyon vatandaşın doğal gazı kesik durumda. AKP’nin amblemi ampul değil, teflon tava olmalıdır. Çünkü ne olursa olsun bunlara olumsuz yapışmıyor. İyi işler onda, olumsuz işler dış güçlerde. Yok öyle bir dünya” diye konuştu. (DUVAR)