Konya’da çiftçilerden su isyanı: Yolu trafiğe kapattılar

Konya’da bir grup çiftçi, Konya–Adana Karayolu’nu trafiğe kapattı. Çiftçiler, mahallelerine su verilmediği için ekili arazilerindeki mahsullerin kurumaya başlamasına tepgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya Ovası, bu yıl yeterli miktarda yağış alamadı. Özellikle Karatay bölgesindeki bazı köylerde tarımsal sulama problemleri yaşanırken, Beyşehir Gölü’nden yeteri kadar su salımı gerçekleştirilemedi.

Karatay ilçesine bağlı İsmil, Sakyatan, Hayıroğlu, Ovakavağı, Karakaya, Göçü ve Yarma Mahallesi çiftçileri, traktörleriyle Konya- Adana Karayolu’nu trafiğe kapattı. İhbarla olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

‘ÇİFTÇİNİN KENDİSİ DE MAHSULÜ GİBİ YANDI’

Sulama birliğinin Beyşehir Gölü’nden temin etmesi gereken sulama suyunu getirmediğini belirten çiftçiler, yetkililer bir çözüm bulana kadar yola açmayacaklarını söyledi. Su sorunlarının çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunan çiftçiler, “Çiftçinin kendisi de mahsulü gibi yandı. Perişanız. Aç kaldık. Hayvanlarımıza verecek ne saman ne de yoncamız var. Ovaya 15-20 bin metreküp suyu çok gördüler. Yetkilileri buraya çağırıyoruz. Gelsinler bizi dinlesinler. Ovaya su versinler. Hiçbir milletvekiliyle iletişime geçemiyoruz. Artık yeter” diye konuştu. Çiftçiler, gerçekleştirdikleri eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

‘2 MİLYON TON REKOLTE KAYBI BEKLENİYOR’

Türkiye genelinde beklenen bahar yağışlarının görülmemesi nedeniyle özellikle Orta Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yaşanan kuraklık, hububat hasadını tehdit ediyor. Kuraklık nedeniyle kıraç alanlardaki buğday ve arpalar yanmaya başlarken, çiftçiler hasat yapılamayacak duruma gelen ekili arazilere hayvanlarını sokmaya başladı. Uzmanlar, bu yıl buğdayda en 2 milyon ton rekolte kaybı yaşanacağını ifade ediyor. (DUVAR)