Konya’da avukata ‘hakaret’ duruşması ertelendi

Çocuğa cinsel istismar uyguladığı için 12 yıl ceza alan K.Y. isimli erkek, mağdur çocuğun avukatından “hakaret” nedeniyle şikayetçi oldu. Dosya tamamlanmasına rağmen karar çıkmadı, duruşma ertelendi.

Duruşma sonrası avukat Müjde Tozbey Erden, dava ile ilgili açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - 12 yaşındaki kızını istismar ettiği suçlamasıyla 12 yıl ceza alan K.Y., çocuğun avukatı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı avukat Müjde Tozbey Erden hakkında hakaret davası açtı.

Davanın ikinci duruşması bugün Konya 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülürken duruşma 14 Eylül’e ertelendi. Avukat Müjde Tozbey Erden, dosyanın tamamlanmasına rağmen davanın sürüncemede bırakıldığını söyledi. Erden, bu durumun kendilerinin haklılığından kaynaklandığını savundu.

DOSYA TAMAMLANDI FAKAT DURUŞMA ERTELENDİ

Yaklaşık iki sene önce Konya’da tarikat mensubu K.Y., öz kızına cinsel istismarda bulundu. 12 yaşındaki çocuğun yaşadıklarını arkadaşlarına anlatmasıyla olay savcılığa intikal etti. Açılan davada K.Y., 6 ay tutuklu kaldı. Mağdur çocuk adına davayı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üstlendi. Heyet raporu ile çocuğun ruhsal durumunun bozulmasına rağmen baba K.Y., önce tahliye edildi sonra cinsel istismar suçunu işlemediği kanaatiyle davadan beraat etti. Mağdur çocuk, dosyayı yürüten avukat Müjde Tozbey Erden’i babasının telefonundan arayarak davadan çekilmesini istedi.

K.Y., beraat eder etmez Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı avukat Müjde Tozbey Erden hakkında “iftira ve hakaretten” şikayetçi oldu. İftira suçlamasından savcılık takipsizlik kararı verdi. Ancak babanın şikayeti üzerine Müjde Tozbey Erden hakkında Konya 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “hakaret” suç isnadı ile dava açıldı. Bugün görülen duruşma sonrasında açıklama yapan Erden, baba hakkındaki beraat kararının istinaf mahkemesinde bozulduğu ve babaya cinsel istismar suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini hatırlattı.

K.Y. hakkındaki dava Yargıtay'a taşındı. K.Y, tutuksuz olarak yargılanıyor. 

‘HAKİM VE SAVCILAR TARAFLAŞTI’

Duruşmayla ilgili Erden, “Bence adalet mekanizması açısından dosya tamamlanmasına rağmen karar verilmiyor. Ceza verilemiyor, çünkü haklı olduğumuzu mahkeme de biliyor. Ancak beraat de veremiyorlar, cesaret edemiyorlar. Duruşmanın ertelenmesi için bir gerekçe yoktu. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarı ülkemizde toplumsal sorun olmasının yanında politik bir hale geldi. Hakim ve savcılar da bu yüzden taraflaşmış durumdalar, karar vermekte çekiniyorlar” diye konuştu.