Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Kandilli Rasathanesi Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Konya Valiliği herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Konya'nın Kulu ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 07:58'te meydana gelen depremin derinliği, 13.57 km olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıklarken derinliğini de 2.4 km olarak kaydetti.

Sarsıntıyı hissedenlerin sokaklara çıktığı görüldü.

VALİLİK: HERHANGİ BİR OLUMSUZ İHBAR ULAŞMADI

AA'da yer alan habere göre, depremin ardından Konya Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimiz Kulu İlçesinde saat 07.58 sıralarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun" denildi.

AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun "Şu ana kadar olumsuz bir ihbar ulaşmadı. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada da olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.(HABER MERKEZİ)

 

Etiketler deprem konya afad