Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı: Doktor ve saldırgan öldü

Konya’da kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya, görev yaptığı Şehir Hastanesi'nde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan öldü. Konya Şehir Hastanesi'nde bir poliklinikte tedavi gören Hacı Mehmet Akçay (39) ile doktor Ekrem Karakaya (47) arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Doktoru silahla vuran M.A, aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan Karakaya ile Akçay ameliyata alındı. Ağır yaralanan doktor ve saldırgan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Hastane önünde toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları olaya tepki gösterdi. Bazı sağlık çalışanları ve doktorların gözyaşı döktüğü görüldü.

Akçay'ın annesi Kezban Akçay’ın, yaklaşık bir ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Akçay'ın doktor Karakaya'yı annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu için öldürdüğü öne sürülüyor. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Özkan, AA muhabirine, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi.

'HEKİME UZANAN ELLER KIRILSIN'

Özkan, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Maalesef üzülerek söylüyorum, saldırıyı gerçekleştiren de yine bir hastanemizde çalışan, sağlık hizmetinde çalışan bir görevli. Bunu da nefretle kınıyorum. Saat 14.30 sıralarında Yunak Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olan Hacı Mehmet Akçay, Şehir Hastanesi'nde çalışan uzman doktor Ekrem Karakaya'nın poliklinik odasında gelmiş ve silahlı saldırıda bulunmuştur. Maalesef hekimimiz hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren yaralı güvenlik görevlisi de daha sonra hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hekimimize Allah'tan rahmet başta yakınları ve mesai arkadaşları ve tüm sağlık çalışanlarımıza baş sağlığı diliyoruz. Konu adli makamlarımızca çok yönlü olarak soruşturulmaktadır. Bütün teknik ekiplerimiz, savcılarımızın koordinesinde çalışmaktadır."

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Salih Yahya Aksanyar da hastane önünde yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasını istedi. Sağlık çalışanlarının güvenliği için tedbirlerin artırılması gerektiğini dile getiren Aksanyar, "Hekime uzanan eller kırılsın" dedi.

Görgü tanığı bir hasta, olaya ilişkin "Başka bir doktora muayene olacaktım. Yandaki kapının oradan bir ses çıktı, 10-15 el silah sesi duydum. Hastalar kaçtı, biz de biraz geri çıktık. Oraya gidip baktılar yere düşmüş iki yaralı gördüler" ifadesini kullandı.

HASTANE ÇALIŞANLARINDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Öte yandan, Konya Şehir Hastanesi Çalışanları, "Doktora uzanan eller kırılsın" sloganı atarak iş bırakma eylemi yaptı. Poliklinik muayeneleri durduruldu.

BAŞSAVCILIK: BİR BAŞSAVCI VEKİLİ VE 3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Konya Şehir Hastanesi'nde doktor olarak görev yapan Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal adli soruşturma işlemlerine başlandığı bildirildi. Açıklamada, "1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

SALDIRGAN İŞ YERİNDEN İZİN ALMIŞ

Doktor Ekrem Karakaya’yı katledip intihar eden Hacı Mehmet Akçay'ın, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesi'nden, belinden rahatsız olduğunu belirtip, burada ortopedi servisi olmadığı için Akşehir Devlet Hastanesi'ne gideceğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı. 

İKİ ÇOCUK BABASIYDI

Kayseri Develi’de doğan, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan doktor Ekrem Karakaya'nın, 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğunun olduğu ifade edildi. 

YARIN TOPRAĞA VERİLMESİ BEKLENİYOR

​Öte yandan Ekrem Karakaya'nın, yarın memleketi Kayseri’nin Develi ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)