Konya katliamı: Dedeoğulları ailesinin avukatı istifa etti

Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, dosyadan istifa ettiğini duyurdu. Karabulut, "Tehdit ya da baskı yok. Diğer avukatlarla yaşadığım anlaşmazlık nedeniyle istifa ettim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan Dedeoğulları ailesine 30 Temmuz günü yapılan saldırıyla ilgili davada ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla dosyadan istifa ettiğini açıkladı.

Avukat Karabulut istifasını, "Gördüğüm lüzum üzerine Konya'daki katliam dosyasından istifa ediyorum. Bu saate kadar elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım ancak 7 canımızın katledilmesine engel olamadım. 14 Aralık'ta yapılacak ilk duruşmada Türkiye'nin en nitelikli avukatlarının davayı yürüteceğinden eminim" sözleriyle duyurdu.

Karabulut Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada da, “Bazıları dosyadan çekilmemi tehdit ve baskıya maruz kaldığım şeklinde yorumluyor. Bilinmesini isterim ki, kesinlikle tehdit ve baskı ile alakası yok. Meslektaşlarımız arasında bir tartışmamız vardı. Ben de bu fikir ayrılığından dolayı böyle bir karar alma gereği duydum. Aile ile de şu an görüşüyoruz. Kararımı onlara da söyledim. Bundan sonra kararımdan da dönmeyi düşünmüyorum. Davaya destek olan onlarca meslektaşımız var bu saatten sonra onlar bu süreci yürütürler” dedi. (DUVAR)