Konya Büyükşehir Belediyesi'nde ihale usulsüzlükleri Sayıştay raporunda

AK Parti yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Sayıştay raporunda, belediyenin ihale ile kiralaması gereken taşınmazları usulsüz kiraladığı belirtildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi
Google Haberlere Abone ol

KONYA - AK Parti yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ihale usulsüzlükleri Sayıştay raporlarına yansıdı. Sayıştay denetçileri yaptıkları incelemelerde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konbelspor A.Ş.’ye ait olan iki adet sosyal tesisin ihale yapılmadan sadece yönetim kurulu kararıyla sözleşmelerini uzattığını tespit etti.

Sayıştay denetçileri, Konya Büyükşehir Belediyesi kiralama servisinden aldığı veriler üzerinden incelenmesinde de ihale ile kiralanması gereken 96 adet taşınmazın, encümen kararı ile mevzuatta tanımlanmamış olan “yer ücreti” adı altında kiraya verildiğini ortaya çıkardı.

İHALEDE PEŞİN ÖDEMEYE İNDİRİM UYGULANMIŞ

Sayıştay raporunda ayrıca, taşınmazları satış ihalesi şartnamelerinde peşin ödeme yapılması halinde yüzde 10 indirim yapılacağı hükmü konulduğu belirtildi. Raporda böyle bir düzenlemenin kanuni dayanağının bulunmadığı ve yıl içinde bu surette bir taşınmaza ihale satış bedeli üzerinden indirim uygulandığı ifade edildi.

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan incelemelerde, idarenin mülkiyetinde bulunan 46 adet taşınmazın işgal edildiği, idarenin işgalci konumunda bulunanları tahliye etmediği ve işgallerin devam ettiği belirlendi. (DUVAR)