Konuşmasında intihal yapan ABD'li rektör istifa etti

Güney Carolina Üniversitesi rektörü Bob Caslen, mezuniyet töreninde okulun adını yanlış söyleyip emekli bir askerin sözlerini kaynak göstermeden kullandı. Caslen tepkiler üzerine istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'deki Güney Carolina Üniversitesi'nin rektörü Bob Caslen, diploma törenindeki konuşmasında intihal yaptığının ortaya çıkmasının ardından istifa etti. Caslen'in istifa mektubunda "Üst düzey liderliğin gerektirdiği sorumlulukların ve yüksek standartların farkındayım. Bunlar yerine getirilmediğinde, güven kaybolur. Ve güven kaybolduğunda liderlik yapamazsınız" dediği belirtildi.

İKİ PARAGRAFI KAYNAK GÖSTERMEDEN ALINTILADI

CBS News'un haberine göre, eski bir asker olan Caslen diploma töreninde, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonu yöneten emekli amiral William McRaven'in YouTube'da milyonlarca kez izlenen bir konuşmasından iki paragrafı kaynak göstermeden kullandı. Caslen ise istifa mektubunda, konuşması için 'zor durumlarda direnç göstermekle' ilgili sözler aradığını ve emekli amiralden alıntı yaparken kaynak göstermediğini kabul etti. "Gerçekten üzgünüm" diyen Caslen, "Tüm sorumluluğu üstleniyorum" ifadelerini kullandı.

OKULUN ADINI DA YANLIŞ SÖYLEDİ

Caslen'in mezuniyet töreni konuşması, intihalin yanı sıra dili sürçerek Güney Carolina Üniversitesi'nden 'Güney Kaliforniya Üniversitesi' olarak söz etmesi nedeniyle de tepki çekmişti.

ÖĞRENCİLER REKTÖRLÜĞÜNE KARŞI ÇIKMIŞTI

CBC News haberinde, Caslen'in 2019 yılında Güney Carolina Üniversitesi'nin rektörlüğüne getirilmesinin de tepki çektiği belirtildi. Öğrencilerin ve fakülte üyelerinin, Caslen'in doktora yapmamış olmasını, üniversitede araştırma yürütmek konusunda deneyimi bulunmamasını ve okulu tanımamasını eleştirdiği hatırlatıldı. (DIŞ HABERLER)