Konseri yasaklanan tüm şarkıcılar Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne davet edildi

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi, konserleri yasaklanan tüm sanatçıları 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne davet etti.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

DUVAR - Kocaeli’nin Derince Belediyesi'nin Aynur Doğan’ın konserini iptal etmesiyle başlayan konser yasakları ve iptalleri Apolas Lermi, Niyazi Koyuncu, Metin Kemal Kahraman, Mem Ararat, Burhan Şeşen ve Melek Mosso’nun da bulunduğu çok sayıda şarkıcının hedef gösterilmeleri ya da valiliklerin “son anda” verdikleri kararlarla yasaklandı.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi, konserleri yasaklanan tüm isimleri 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne davet etti.

MAÇOĞLU: DERSİM’DE BİR EVLERİNİN OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUZ

Tertip Komitesi'nin açıklaması öncesi konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Süreç içinde Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında çeşitli farklılıklara, dillere karşı sanat emekçisi arkadaşlarımıza yönelik yasaklara karşı; bizler Dersim’in demokratik kitle örgütleriyle birlikte burada onlara bir sahnelerinin olduğunu göstermek, dayanışmayı büyütmek adına kendilerine bir çağrımız olacak” dedi.

Konserleri iptal edilen tüm sanat emekçilerini 21 Temmuz’da gerçekleşecek festivale davet eden Maçoğlu, “Dersim’de bir evlerinin olduğunu göstermek ve önümüzdeki süreçte de dayanışmayı büyütmek adına Temmuz’un 21’inde başlayacak festivalimize davet ediyoruz” diye konuştu.

TERTİP KOMİTESİ: TÜRKÜLERİMİZİ HEP BİR AĞIZDAN DAHA GÜÇLÜ SÖYLEMEK İÇİN FESTİVALE DAVET EDİYORUZ

Maçoğlu’nun ardından Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi adına açıklamayı okuyan Dersim Dernekleri Federasyonu’ndan (DEDEF) Şengül Dalmış, “Biz Munzur kültür ve doğa festivali bileşenleri olarak Anadolu’daki kültürel çeşitliliği, çok dilliliği yaşatılması gereken bir zenginlik olarak görüyoruz. Bu anlayıştan ötürü son günlerde sanata ve sanatçılara yönelik artan yasaklamalara karşı bir çağrıda bulunarak, konserleri yasaklanan tüm sanatçı dostlarımızı 20.'sini düzenleyeceğimiz Munzur kültür ve doğa festivalinde ağırlamak, Dersim halkı ve dostları ile buluşturmak istiyoruz” dedi.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin birincisinin yasaklandığını, o dönem birçok sanatçı ve aydının yasağı tanımayarak Dersim halkıyla dayanışma içinde yan yana için Dersim’e geldiğini belirten Dalmış, “Şimdi de sanata ve sanatçıya karşı geliştirilen bu yasaklara karşı, sesimizi büyütmek, türkülerimizi hep bir ağızdan daha güçlü söylemek için kendilerini festivalimize biz davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.