Kongre baskınında bir yüksek mahkeme yargıcının oğlu olduğu tespit edildi

ABD'de Donald Trump taraftarlarının düzenlediği Kongre basınında elinde polis kalkanı ve polis yeleği olduğu görülen, kürklü kıyafetleriyle dikkat çeken kişinin Brooklyn Yüksek Mahkemesi yargıcının oğlu olduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında baskında yer alan kişiler aranırken, Aaron Mostofsky evinin önünde görüntülendi.

Fotoğraf: Twitter
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’de Kongre baskını sırasında elinde polis kalkanıyla görüntülenen ve hakkında arama kararı çıkarılan Aaron Mostofsky'ın Brooklyn Yüksek Mahkemesi yargıcı Shlomo Mostofsky'nin oğlu olduğu belirlendi. Kongre binasını basan Donald Trump destekçilerinin fotoğraflarını yayınlayan Washington Polisi, başlatılan soruşturma kapsamında söz konusu kişilerin her yerde arandığını duyurdu. Onlardan biri olan Mostofsky ise evinin önünde görüldü.

Mostofsky ayrıca olay günü komplo teorileri yayan, Trump yanlısı aşırı sağcı örgüt QAnon'un 'şamanı' olarak bilinen ve kürklü-boynuzlu şapkasıyla öne çıkan Jake Angeli'nin yanında da görüntülenmişti. Sputnik'in aktardığına göre, olay günü Kongre binasında bir kameraya konuşan Mostofsky, Brooklyn'den geldiğini söylemiş ve "Aldatıldık. Trump için 75 milyon kişinin oy verdiğini sanmıyorum, 85 milyon kişi oy verdi" demişti. 

PELOSİ'YE 'KÜFÜRLÜ NOT BIRAKAN' KİŞİ DE GÖZALTINDA

Öte yandan, Kongre binası baskını sırasında Demokrat Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ofisine girip masasında poz veren Richard Barnett'in de gözaltına alındığı kaydedildi. 60 yaşındaki Richard Barnett, West Virginia Eyalet Meclisi üyesi Derrick Evans ile birlikte gözaltına alındı. Barnett, Pelosi'nin ofisinden bir zarf aldığını ve kendisine küfürlü bir not bıraktığını söyledi.

İki isme de Kongre baskınıyla bağlantılı federal suçlamalar yöneltileceği belirtildi. NBC'nin aktardığına göre Barnett'e yasaklı bölgeye girme, şiddet kullanarak yasaklı bölgeye girme ve kamu mülkünü çalma suçlamaları yöneltiliyor. (Kaynak: Spuntik)