Komşusunu kurtaran Kemal Altınpınar Fransa'da kahraman ilan edildi

Fransa’nın Montereau kentinde, 80 yaşındaki komşusunu yangından kurtaran Kemal Altınpınar'a teşekkür eden belediye başkanı "Yerel kahramanımızla gurur duyuyorum" dedi.

Fotoğraf: X
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’nın Montereau kentinde, 14 Kasım’da çıkan bir yangında 80 yaşındaki komşusunu kurtaran Türk boksör Kemal Altınpınar 'kahraman' ilan edildi. Montereau Belediye Başkanı James Cheron ve Vali Pierre Ory'nin tebrik ettiği Altınpınar'a madalya verileceği belirtildi.

"Daireye girmeden önce bir an bile düşünmedim" diyen Altınpınar'ın balkondan tırmandığı aktarıldı. Hasan Ammarkhoca isimli komşudan da yardım aldığını anlatan boksör, "Duman çok yoğundu. Hasan Ammarkhoca bana merdiven verdi ve balkondan girdim. Onu baygın halde buldum. Doktorlar bana, benim müdahalem olmasaydı muhtemelen hayatta kalamayacağını söyledi” ifadelerini kullandı. 

Montereau Belediye Başkanı Cheron, Altınpınar'a gönderdiği teşekkür mektubunda ise şöyle yazdı: "Madalya ile ödüllendirilecek olan iki yerel kahramanımızla gurur duyuyorum." (DIŞ HABERLER)

Etiketler fransa boksör yangın