Kommersant: Rusya ve ABD heyetleri Ankara'da görüşüyor

Kommersant gazetesi, Rusya ve ABD heyetlerinin Ankara'da görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ve ABD'den heyetlerin, Ankara'da bir araya geldiği belirtildi. Kommersant gazetesi, Ankara'da gerçekleşen görüşmede Rusya İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sergei Naryshkin'nın da yer aldığını aktardı. Gazeteye konuşan bir kaynak, Naryshkin'nın bugün Rusya'dan Ankara'ya geldiğini söyledi. 

KREMLİN YALANLAMADI

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rus ve ABD'li yetkililerin Ankara'da görüşmelerde bulunduğuna dair bir haberler yalanlanmadı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Ne doğrulayabiliriz, ne yalanlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Reuters'ın konuştuğu bir Türk yetkili ise Rusya-ABD görüşmelerine dair haberler hakkında yorum yapmayı reddetti.

Ankara'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AA: MİT EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bu arada AA'nın haberine göre istihbarat kaynakları, CIA Direktörü Bill Burns ve Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin görüşmesinin, MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştiğini aktardı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ile özellikle nükleer risk ve stratejik istikrara yönelik risklerin yönetilmesi konusunda Rusya ile iletişim kanallarının açık olduğunu belirttiği kaydedildi.

Yetkili, "Bu çabalar kapsamında Bill Burns, bugün Ankara'da Rus istihbarat mevkidaşıyla bir araya gelecek. Hiçbir şekilde bir müzakere olmayacaktır. Burns, Ukrayna savaşının çözümünü görüşmeyecek. Burns, Rusya'nın nükleer silah kullanmasının sonuçları ve stratejik istikrarda gerginliğin tırmanmasına yönelik mesaj iletecektir" bilgisini paylaştı.

Açıklamada, Burns'ün Rusya'da tutuklu bulunan Amerikan vatandaşları konusunu da dile getireceği aktarılarak, "Bu görüşme konusunda Ukrayna'ya bilgi verdik. Biz, temel prensibimize sıkı sıkıya bağlıyız: Ukrayna olmadan, Ukrayna hakkında hiçbir şey olmaz" ifadesi kullanıldı.(DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya ABD Ankara