Komisyon araştırması: Fransız Katolik Kilisesi'nde 1950'den beri binlerce pedofil çalıştı

Fransa'da Katolik kilisesindeki cinsel saldırı suçlamalarını araştırmak için kurulan komisyonun rapor tamamlandı. Bağımsız komisyona göre kilisede son 70 yılda yaklaşık 3 bin pedofil faaldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katolik Kilisesi'nin dünya çapında çocuklara cinsel taciz skandallarının Fransa ayağıyla ilgili 2018'de kurulan bağımsız komisyon vardığı sonuçları açıkladı. Komisyon başkanı Jean-Marc Sauve, 1950'den beri Fransız Katolik Kilisesi'nde tahminen 3 bin pedofilin çeşitli görevlerde çalıştığını duyurdu.

Sauve, hazırladıkları raporu salı günü kamuoyuyla paylaşmaları öncesinde Journal du Dimanche gazetesiyle söyleşisinde, "115 bin rahip ve din görevlisi arasında, 150'lere gidildiğinde, sayının yaklaşık 3 bin olduğunu tahmin ediyoruz" dedi. Sauve, 1950'den bu yana 2 bin 900 ila 3 bin 200 arasında pedofil rahip ve diğer kilise görevlileri hakkında kayıtlar bulunduğunu söyleyerek, bunun 'asgari bir tahmin' olduğunu ekledi.

Komisyonun salı günü açıklanması beklenen raporu, 2.5 yıllık bir araştırma sonrasında hazırlandı. 2 bin 500 sayfalık rapor, kilise, mahkeme, polis arşivlerinin yanı sıra tanıklarla mülakatlara dayanıyor.

Suçluların ve mağdurların sayısını ölçme çabasındaki rapor, pedofillerin bünyesinde kalmasına izin veren Katolik Kilisesi içindeki kurumsal ve kültürel mekanizmaları da inceleyecek. Ve meselenin çözümüne yönelik 45 teklif sunacak. 1950'lerden itibaren din adamlarının çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarını araştırmakla görevlendirilen komisyon, 22 hukukçu, doktor, tarihçi, sosyolog ve ilahiyatçıdan oluşuyor. Komisyonun kurulması öncesi Papa Francis, Katolik Kilisesi'ndeki cinsel istismarı bilenleri durumu üstlerine bildirmekle yükümlü kılan bir karar çıkarmıştı. (Sputnik, DIŞ HABERLER)

Etiketler Fransa kilise pedofil