Komiser yardımcılığı sınavında 8 gözaltı

Ankara'da 2009'daki polislikten komiser yardımcılığına geçiş sınavı soruşturmasında 8 kişi için gözaltı kararı verildi. Bir başka operasyon da, Adana merkezli yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçen günlerde yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın bir dönem Polis Akademisi Başkanı olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41'ini ben FETÖ'den ihraç ettim" demişti.

Adana merkezli operasyonda 24 kişi hakkında 'FETÖ' irtibatı iddiasıyla gözaltı kararı verildi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun, 2009 yılındaki polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı öncesi soruların 'FETÖ'ye sızdırıldığı iddiasına ilişkin bir soruşturması daha tamamlandı.

"Örgüt ile iltisaklı olup sınav öncesinde soruları ele geçirerek komiser yardımcısı olan ve bu şekilde resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarını işledikleri" gerekçesiyle 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

Savcılık kararıyla Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çeşitli adreslerde arama yaptı.

12 İLDE OPERASYON

Bir başka 'FETÖ' soruşturması ise Adana'da başlatıldı. Savcılık, 24 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Adana, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep, Tokat, Nevşehir, Samsun, Kilis, Batman, Şırnak, Mersin ve Osmaniye'de belirlenen adreslere sabahın erken saatlerinde polis baskınları yapıldı.
(AA)