Komedyen Şenol: Sokak müzisyeni varsa sokak komedyeni de olur

İstanbul’da “sokak müzisyeni varsa sokak komedyeni de olur” diyerek yola çıkan sanatçı Oktay Şenol, kentin kalabalık noktalarında stand-up yapıyor. “Bugüne kadar insanlar bana geldi, şimdi ben onlara gidiyorum” diyen Şenol, Türkiye’nin birçok yerinden davet aldığını ifade ederek, “Turne olabilir. Sokak komedisinin en heyecanlı kısmı kahkahayı paylaşmak. İnsanların mutlu kısa anlar oluşturması bana iyi hissettiriyor” dedi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul’da “sokak müzisyeni varsa sokak komedyeni de olur” diyerek yola çıkan 27 yaşındaki komedyen Oktay Şenol, kentin birçok noktasında yaptığı stand-up gösterileri ile dikkat çekiyor. 

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi'nden 2016 yılında mezun olduktan sonra Antalya’da tek kişilik stand-up gösterileri yapmaya başlayan Şenol, birkaç yıl önce yerleştiği İstanbul’da da çocukluk hayali olan komedyenliğe devam etti. 

'BU GÜNE KADAR İNSANLAR GELDİ, ŞİMDİ BEN ONLARA GİDİYORUM'

Bu güne kadar çeşitli sahnelerde komediyi mizahla birleştirerek insanlara sunduğunu belirten Şenol, “Hep insanlar beni izlemeye geldi, şimdi ben onlara gidiyorum” diyerek sokakta stand-up yapma sürecini şu sözlerle anlattı: 

“Projeye ilk başladığımda gösteri yapacağım yer bu kez sahne değildi ve ben çok sayıda insanın karşısına çıkıp birden konuşmaya başlayacaktım. Bu biraz heyecanlandırdı beni tabiki ama kısa sürede gelen tepkilerin güzelliğiyle endişemi çabuk attım. Pandemi döneminde dahi insanları kısa anlarda güldürebilmek çok güzel bir şey. Acılar paylaştıkça azalır evet ama beraber kahkaha atmak da müthiş bir durum. Korona virüsü salgının da etkisiyle insanların üzerindeki gerginliği atmak, yolda yürüdükleri esnada onların gülümsemesine şahit olmak için başladım.”
.

'SOKAKTA STAND-UP İNSANLARI MUTLU ETTİ'

okak komedyenliğine birkaç ay önce İstanbul’un çeşitli ilçelerinde stand-up gösterileri yaparak başladığını belirten Şenol, insanlardan olumlu tepkiler aldığını ifade ederek, "Bu gösterilerin arkasında iki kişilik bir ekibim var. En heyecanlı kısmı kahkahayı paylaşmak. Başladıktan sonra sokakta gösterimi izleyen insanların bana katılarak gülmeleriyle heyecanım azalıyor. Şu ana kadar Kadıköy, Beşiktaş gibi yerlerde stand-up yaptım. Çok da olumlu tepkiler ile karşılaştım. “Günümü güzelleştirdin” diyenlerden fotoğraf çektirmek için yanıma yaklaşan amca ve teyzeler oldu. Zaten pandemiden dolayı gösteriyi 10 dakika ile sınırlandırdım. İnsanların mutlu kısa anlar oluşturması bana iyi hissettiriyor” dedi. 

'FARKLI ŞEHİRLERDEN TALEP VAR, TURNE OLABİLİR'

Komedyen Şenol, Türkiye’nin farklı şehirlerinden de sokakta stand-up yapmak için teklif aldığını belirterek, "Antalya, İzmir, Çanakkale ve Ankara gibi şehirlerden de bana ulaşarak stand-up yapmamı istiyorlar. Olumlu tepkiler beni çok mutlu ediyor. Belki Türkiye geneli bir turne düşünebilirim. Daha birkaç kez sokakta stand-up yaptım ama mesaj atarak sonraki gösterinin yerini soruyorlar. İnsanların içinde olmak, beraber gülüp eğlenmek inanın büyüleyici bir durum.” diye konuştu.