Kolombiya'dan ABD ve AB'ye: Enerji üretimini artırmaya hazırız

Kolombiya'nın sağcı lideri Duque, Rusya'nın enerji piyasasında bıraktığı boşluğu doldurmaya istekli liderler arasına katıldı. "Büyük kaynaklara sahibiz. Hemen kömür üretimini artırabiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'nın sağcı Devlet Başkanı Ivan Duque CNN'e yaptığı açıklamada, Kolombiya'nın Rusya'ya yönelik enerji yaptırımlarından istifade ederek Batılı ülkelere enerji kaynakları sağlamaya hazır olduğu mesajı verdi.

'RUSYA'NIN ENERJİ KAYNAKLARINA GÜVENEMEZLER'

New York ziyaretinde CNN'den Richard Quest'e konuşan Duque, "Kolombiya, Rus ithalatının yerini almak için batıya enerji tedarikini artırmaya hazır" dedi. Duque, açıklamasında ABD ve Avrupa ülkelerini işaret ederek "Onlar artık Rusya'dan enerji kaynaklarına güvenemeyeceklerini biliyorlar. Kolombiya çözüme katkıda bulunabilir mi? Evet" diye konuştu.

'BÜYÜK KAYNAKLARIMIZ VAR, ÜRETİMİ ARTIRABİLİRİZ'

Kolombiya'nın petrol, gaz, hidrojen, kömür gibi kaynaklarda üretimi artırabileceği sinyali veren Duque, "Dünyanın en büyük kaynaklarından bazılarına sahibiz. Bugün hemen kömür üretiminde bir artış yapılabilir" dedi; Almanya'ya kömür tedarikinin de artırılabileceğini belirtti. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın saldırılarıyla ilgili "soykırım" ifadesini kullanmasını desteklediğini de ifade eden Duque, "Ukrayna'da olan soykırımdır ve durdurulmalı. Bu çılgınlık" dedi. (DIŞ HABERLER)