Kolombiya'da lideri yakalanan uyuşturucu karteli bombayla 4 askeri öldürdü

Kolombiya'da yola döşenen patlayıcı infilak etti 4 asker öldü, 3'ü yaralandı. Saldırının, uyuşturucu karteli Körfez Klanı'nın lideri 'Otionel'in yakalanmasına misilleme olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kolombiya'da uyuşturucu kartelleri kan dökmeye devam ediyor. 

Kolombiya'da ünlü uyuşturucu baronu "Otoniel" lakaplı Dairo Antonio Usuga'nın yakalanmasına misilleme yapan silahlı örgüt "Clan del Golfo" (Körfez Klanı) üyeleri, Antioquia yönetim bölgesi Turbo kasabasında askerleri pusuya düşürdü.

Yetkililer, askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu 4 askerin öldüğünü, 3 askerin yaralandığını bildirdi.

Ordudan yapılan açıklamada ise saldırının uyuşturucu kaçakçısı Otoniel'in yakalanmasına misilleme olarak yapıldığı duyuruldu.

Kolombiya'da en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından Otoniel, 24 Ekim'de asker ve polisin ortak operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

Devlet Başkanı Ivan Duque, Otoniel'in yakalanmasının, 2 Aralık 1993'te ölü ele geçirilen uyuşturucu baronu Pablo Escobar'dan bu yana örgüt elebaşlarına vurulmuş en büyük darbe olduğunu açıklamıştı. (AA)