Kolombiya: ELN komutanı Uriel öldürüldü

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, gerilla örgütü ELN'nin önde gelen komutanlarından Uriel'in öldürüldüğünü açıkladı. Uriel, ELN'nin en tanınmış liderlerinden biriydi.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika ülkesi Kolombiya'da gerilla örgütü Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile hükümet arasındaki barış müzakerelerinin çökmesinin ardından barış rüzgarı tersine dönüyor. Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, ELN'nin önde gelen komutanlarından Uriel'in Choco bölgesinde polis ve ordunun ortak operasyonunda öldürüldüğünü açıkladı. 

Duque, polis ve askeri yetkililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Uriel adını kullanan terörist Andres Felipe Vanegas Londono öldürüldü" dedi. Uriel medyaya verdiği demeçler, internette paylaştığı videolar ve Twitter hesabıyla ELN'nin en tanınmış liderlerinden biriydi. Kolombiya hükümeti kendisini, birçok kaçırma olayı ve cinayetten sorumlu tutuyordu.

Kolombiya devleti, FARC ile yapılan anlaşmanın ardından, bir önceki hükümet döneminde barış müzakereleri için ELN ile de masaya oturmuştu. Ancak başkent Bogota'da 22 polis okulu öğrencisinin öldüğü bombalı saldırının ardından görüşmeler çökmüştü. Ordu, 2019'un başlarında yaşanan bu olaydan sonra ELN üzerindeki baskıyı artırmıştı. (DIŞ HABERLER)