Kolin İnşaat’ın yaptığı tren hattı tünelinde çatlak

Halkalı'dan Edirne'ye giden konvansiyonel trenin kullandığı tünelin tavanı çatladı. 10 Nisan'da meydana gelen çatlağın 150 metre uzunluğunda ve 3-5 santimetre genişliğinde olduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de en çok kamu ihalesi alan beş şirket biri olan Kolin İnşaat’ın yapımını sürdürdüğü Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı'nda yer alan bir tünelin tavanında çatlak oluştu. Hızlı tren hattında Çerkezköy-Kapıkule Kesimi projesinin inşaatı sürerken, Halkalı'dan Edirne'ye giden konvansiyonel trenin kullandığı tünelin tavanında oluşan çatlak nedeniyle Kapıkule-Halkalı arasında çalışmakta olan tüm uluslararası seferler durduruldu.

Çatlakla ilgili TCDD’nin tuttuğu tutanakta çatlağın 150 metre uzunluğunda ve 3-5 santimetre genişliğinde olduğu ifade edildi. Tutanakta şu ifadeler yer aldı: “10 Nisan 2021 tarihinde Edirne-Tayakadın arasında hızlı tren çalışmaları esnasında km 38+111 ile 39+468 arasındaki 339 metre uzunluğundaki 2 No’lu tünel üzerinde yapılan hafriyat alma çalışmalar sırasında tünel boydan boya 150 metrelik kısmı uzunlamasına olarak 3 ile 5 cm arasında çatlamıştır. 14041 tren tutulmuş ve tüneldeki sorun nedeniyle geri Edirne’ye gönderilmiştir ve yol kapatılmış....” (ANKA)