Koku krizinde resmi açıklama: Kaka yapabilirsiniz

Yeni Zelanda'da haftalardır süren koku sorunu, 'kaka yapma' tartışmasını da beraberinde getirdi. Belediye başkanı, 'kaka yapmayı bırakmaya gerek olmadığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'nın Lower Hutt kentinde haftalardır etkisini gösteren 'kötü koku' soruna karşı atık su tesisinde çalışma başlatıldı. Kentte 5 Ocak'da düzenlenmesi planlanan müzik festivali öncesinde sorunu çözmeye çalışan yetkililer, konunun belediye meclisine taşınmasıyla beraber patlak veren 'kaka' tartışmasına ilişkin konuştu.

'KOKU SORUNUNU DEĞİŞTİRMEZ'

Geçtiğimiz haftalarda toplanan Hutt Şehir Meclisi'nden bir danışmanın, sorunun çözülmesi için yerel sakinlerin 'kaka yapmaması gerektiğini' söylemesi üzerine, belediye başkanı da konuya ilişkin açıklamada bulunmak zorunda kaldı. Danışmanın tavsiyesinin 'şaka amaçlı' olduğunu söyleyen Lower Hutt Belediye Başkanı Campbell Barry, 'kanalizasyon katkılarındaki potansiyel artışın koku sorununda bir fark yaratmayacağını' dile getirdi.

PARA CEZASI KESİLDİ

'Seaview' isimli atık su tesisinden yayılan kokuya ilişkin, tesisi işleten şirketlere de para cezası kesildi. The Guardian'ın aktardığına göre, Wellington Water ve Veolia New Zealand isimli şirketlerin, yaklaşık 22 bin dolar para ödemesi gerektiğine karar verildi.

'YÜZÜNÜZE BEBEK BEZİYLE TOKAT ATILIYORMUŞ GİBİ'

Lower Hutt'ya yaşayan Josh Boyce, "O kadar güçlü bir koku ki, sanki yüzünüze ıslak kullanılmış bir bebek beziyle tokat atılıyormuş gibi hissediyorsunuz" dedi. Alan Burgess ise, "Bu, tıpkı arkadaşınızın camlar açıkken arabada osurması gibi bir şey" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)