Kokpit camında çatlak tespit edilen Boeing 737 uçağı havadan geri döndü

Japonya'da iç hatlar seferini yapan Boeing 737 tipi bir uçak, kokpit camında çatak olduğunun tespit edilmesi üzerine kalktığı havalimanına geri döndü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın All Nippon Havayolları'na (ANA) ait bir uçağın kokpit camında çatlak olduğunun tespit edilmesi üzerine kalktığı havalimanına geri döndüğü açıklandı. Kyodo haber ajansı, iç hatlar uçuşu yapan uçağın Boeing 737 tipi bir uçak olduğunu yazdı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 1182 sefer sayısı uçak, Toyama havalimanına gitmek üzere yola çıktı. Kyodo'nun havayolu şirketine dayandırarak aktardığına göre, kokpit camında çatlak olduğu tespit edilen uçak, yerel saatle 11.20 sıralarında, kalkış yaptığı Sapporo-New Chitose Havalimanı'na dönmek durumunda kaldı. Olay sırasında uçakta 59 yolcu ve altı mürettebat bulunduğu, kimsenin yaralanmadığı ifade edildi. 

ABD FEDERAL HAVACILIK DAİRESİ SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

ABD'de Alaska Havayollarına ait "Boeing 737 MAX 9" tipi yolcu uçağı da 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapmıştı. Oregon'dan Kaliforniya'ya giden uçak kalkıştan yaklaşık 35 dakika sonra acil iniş yapmak zorunda kalırken, gövdeden bir parçanın koptuğu bölümde yolcu bulunmadığı bilgisi verilmişti.

Alaska Havayolları'ndan yapılan açıklamada, uçağın 171 yolcu ve 6 kabin görevlisiyle güvenli şekilde indiği kaydedilmişti. Açıklamada, "737 MAX 9" tipi 65 uçağın incelenmesi için geçici olarak kullanım dışı bırakılacağı belirtilerek, incelemelerin birkaç gün süreceğinin tahmin edildiği bildirilmişti. Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing 737 MAX 9 uçaklarının operatörler gerekli denetimleri tamamlayana kadar uçurulmayacağını duyurmuş, ardından olayla ilgili Boeing hakkında soruşturma yürüttüğünü açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)