Kokainden tutuklanan Akat, Meclis’e temizlik kiti satmış

CHP'li Ali Mahir Başarır, kokain suçlamasıyla tutuklanan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla fotoğrafı çıkan Akat’ın Meclis’e hijyen kiti sattığını açıkladı: Ne hakla bu ihaleyi onlara verdiniz?

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı. Akat'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla fotoğrafı ortaya çıkması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de iki yıldır kullanılan hijyen setinin Ali Osman Akat tarafından satıldığını açıkladı. Başarır, “AKP’ye bir hijyen lazım, bir temizlik lazım. AKP’nin bu kirli ilişkilerinin temizlenmesi lazım. Halk, AKP’yi sandıkta temizlemeli” dedi.

‘CUMHURBAŞKANININ NE İŞİ VAR UYUŞTURUCU KAÇAKÇISIYLA?’

AK Parti’nin kirli ilişkiler ağından utanç duyduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Düşünün, kimyasal işlerle uğraşan bu şirket, bu ürünleri Meclis’e satıyor ama sadece bu kimyasal işlerle, hijyen setiyle uğraşmıyormuş. Aynı zamanda uyuşturucu işiyle de uğraşıyormuş” ifadelerini kullandı. “Bu ülkenin Cumhurbaşkanının ne işi var uyuşturucu kaçakçısıyla” diye soran Başarır şunları kaydetti:

“Bu ülkenin İçişleri Bakanı artık gerçekten bir çevre kirliliği yaratıyor. Birçok kirli adamla görüntüleri var. Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına biner, uyuşturucu baronlarıyla görüntüleri çıkar, oğlu Silivri Emniyet Müdürü’nü arar. Böyle bir bakan olabilir mi? Cumhuriyet tarihine böyle bir bakan daha gelmemiştir. Sizin kimyanız bozulmuş. Şu mecliste kullandığımız hijyen setine bakın, kim satıyor? Buraya kolonya satan, oraya kokain satan birisi. Türkiye bunu hak etmiyor. AKP’yi temizleyebilecek bir hijyen seti daha icat edilmedi çünkü o kadar kirliler işte. Türkiye’nin her tarafını pislikle sarmışlar, her taraflarından pislik akıyor. Ben merak ediyorum. O görüntüleri sorgulayacak bir savcı yok mu? Yakışmıyor bu meclise bu yakışmıyor. Buradan Meclis Başkanı’na soruyorum: Ne hakla bu ihaleyi onlara verdiniz?”

TBMM’DEN AÇIKLAMA

CHP’li Başarır’ın gündeme getirdiği alımın ardından TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği yazılı açıklama yaptı. İlgili mevzuatlar uyarınca kolonya ve diğer hijyen ürünlerinin tedarik edildiğini belirten TBMM yönetimi, “Söz konusu ürünleri temin için piyasa fiyat araştırması yapılmış, ihtiyaçların en uygun koşullarda ve en uygun fiyatla karşılanması esas alınmıştır. Bu kapsamda TBMM’nin bugüne kadar ürün temin ettiği birçok firma bulunmakta olup; her alımda en uygun fiyat ve en iyi niteliklere sahip olan ürünler için ayrı ayrı değerlendirme yapılarak karar verilmektedir” dedi ve şunları kaydetti:

“Nitekim milletvekillerimizin ve İdari Teşkilat birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda son kolonya alımı, 28 Mart 2022 tarihinde, tartışılan olaydan önce, haberlere konu olan firmadan değil, yapılan piyasa araştırmasında en avantajlı teklifi veren başka bir firmadan gerçekleştirilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı bünyesinde yapılan tüm mal ve hizmet alımları mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilmekte olup, alım süreçlerinde hiçbir firmaya özel bir yaklaşım uygulanması söz konusu değildir. Diğer taraftan, alım tarihinde bilinmeyen ve bilinmesi de mümkün olmayan, sonradan açığa çıkan adli gelişmelerden hareketle İdari Teşkilatımıza, mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilen alımlar sebebiyle kusur izafe edilemeyeceği açıktır. Yüce Meclis’imizin milletimiz için taşıdığı değer dikkate alınarak, haber ve paylaşımlar yapılırken hassasiyet gösterilmesi büyük önem arz etmektedir.” (DUVAR)