Kocatepe'de 'çekim'e Diyanet de müdahil oldu: Suç duyurusunda bulunduk

Kocatepe Camisi'ndeki fotoğraf çekimini "en hafif tabirle saygısızlık" olarak tanımlayan Diyanet, gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan model ve yönetmen hakkında suç duyurusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı, Kocatepe Camisi'nde yapılan fotoğraf çekimiyle ilgili gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan model ve yönetmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet'ten yapılan açıklamada, çekimin "camiye ziyaretçi gibi gelen şahıslar tarafından hiçbir yetkili merciye bilgi verilmeden ve izin alınmadan yapıldığının" tespit edildiği belirtildi.

Olayı "Cami adabına uygun olmayan ve en hafif tabirle saygısızlık" diyerek tarif eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bu görüntülerle ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz ki, her ne sebeple olursa olsun, herkesi cami adabıyla bağdaşmayan ve Müslümanları rencide eden bu gibi tutum ve davranışlardan uzak durmaya, dini sembol ve değerlerle ilgili daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Başkanlığımız, başlattığı hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır." (HABER MERKEZİ)