Kocaeli'de Pablo Picasso’ya ait olduğu iddia edilen tablo 'sahibinden' satışa çıkarıldı

Kocaeli’de Pablo Picasso’ya ait olduğu iddia edilen bir tablo internet üzerinden 70 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

KOCAELİ - İlan ve e-ticaret işlemlerinin gerçekleştirildiği Sahibinden.com internet sitesinde İspanyol ressam Pablo Picasso’ya ait olduğu iddia edilen bir çalışma, 70 milyon lira bedelle satışa sunuldu.

Kocaeli'den paylaşılan ilanın açıklama kısmında, “1938 yılından imzalı orijinal Pablo Picasso’ya ait tablo. Tüm sertifikaları mevcut” ifadelerine yer verildi. Konuşma talebimizi geri çeviren ilan sahibi Şerif Kayahan, sanat eserinin kendisine İtalya’dan geldiğini söyledi.

.

TÜRKİYE KAÇAKÇILARIN BULUŞMA NOKTASI

Türkiye, sanat eseri kaçakçılarının gözde transfer noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Bu zamana kadar farklı illerde Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ele geçirilen sanat eserleri arasında; Tokat’ta Vincent Van Gogh’a ait olduğu iddia edilen ‘Yaşlı adam sopayla’ adlı eseri, Yalova’da Paul Cezanne'nin 1896 yılında yaptığı 'İtalyan Genç Kız' eseri, Aksaray’da Salvador Dali’ye ait bir eser, Elazığ’da Pablo Picasso’ya ait ‘Harlequin's Family’ adlı eser ve Balıkesir’de Kuveyt Müzesi’nden çalındığı belirlen Picasso’ya ait bir eser de bulunuyor.

Pablo Picasso’ya ait olduğu iddia edilen çalışmanın ilan detayları