Kocaeli'de Gergerlioğlu açıklaması: İhlallerin duyulması istenmiyor

HDP Kocaeli İl Örgütü, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen hapis cezasının onanmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmit İlçe Eş Başkanı Asiye Ebru Öcal, verilen kararın siyasi olduğunu belirterek Gergerlioğlu’nun, cezaevlerinde çıplak aramayı, işkence ve kötü muameleyi, yaşanan ihlalleri dile getirdiği için iktidar tarafından susturulmaya çalışıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

KOCAELİ - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. İl örgütü, Yargıtay tarafından verilen hapis cezasını hukuk cinayeti ve hak gaspı olarak tanımladı. HDP İzmit İlçe Eş Başkanı Asiye Ebru Öcal tarafından il binasında yapılan basın açıklamasında, Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’na verilen hapis cezası kararının anayasaya ve kanuna aykırı bir şekilde gerçekleştirildiği, bu durumun siyasi faaliyette bulunma, seçme ve seçilme hakkına ve Türkiye'nin imzalamış olduğu uluslararası demokratik sözleşmelere açıkça aykırı olduğu ifade edildi.

‘GERGERLİOĞLU, SADECE BİR HABER LİNKİNİ PAYLAŞTIĞI İÇİN CEZALANDIRILMAKTADIR’

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun siyasi parti ayrımı gözetmeksizin insan haklarını savunduğunu, bu bağlamda tüm ezilenlerin, haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayanların yanında olduğunu belirten Öcal, “Sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yapmış olan ve çözüm sürecine doğrudan katkısı bulunan Gergerlioğlu'nun, alenileşmiş, bir haberin içeriğini paylaşmasının propaganda suçu olarak değerlendirilmesi gerek mahkumiyet kararını onayan Yargıtay’ın gerekse de Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Haklar Mahkemesi'nin içtihatlarına aykırıdır. Üstelik halen yayıncılık faaliyetine devam eden haber sitesinde yayınlanan ilgili haber hakkında herhangi bir soruşturma veya erişim yasağı kararı olduğuna dair karar dosyasında bir belge ve bilgi de bulunmamaktadır. Gergerlioğlu, sadece bir haber linkini paylaştığı için cezalandırılmaktadır” dedi.

‘İKTİDAR, YAPTIĞI İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİN DUYURULMASINI İSTEMEMEKTEDİR’

Gergerlioğlu’nun seçim bölgesi Kocaeli’den milletvekili seçildiğinden bu yana, 24 kanun teklifi ve 15 araştırma önergesi verdiğini, 125 meclis konuşması yaptığını, 140’ı Kocaeli sorunları ile ilgili olmak üzere toplamda 2903 soru önergesi verdiğini hatırlatan Öcal, “AKP-MHP iktidarı, ayrım yapmadan her kesimden insanın haklarını sonuna kadar savunan milletvekilimizi, ona oy veren Kocaeli halkını, onun savunduğu tüm ezilenleri ve haksızlığa uğrayanları cezalandırmak istemektedir. İktidar, yaptığı insan hakları ihlallerinin duyurulmasını istememektedir. Bizler biliyoruz ki, bu kararda zerre kadar hukuk ve vicdan yoktur. Bu karar siyasi bir karardır. İktidar cezaevlerinde çıplak aramayı, işkence ve kötü muameleyi, insan kaçırmaları, hasta tutuklular, hamile ve küçük çocuklu tutuklu kadınları ve yaşanan ağır zulmü dile getiren Gergerlioğlu'nu susturmayı amaçlamaktadır. İktidar ne yaparsa yapsın, halkımızın iradesinin sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. İnsan haklarına ve demokrasiye düşman olan bu iktidara rağmen, barış ve adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Gergerlioğlu yalnız değildir” ifadelerini kullandı.