Kocaeli’de eğitimciler kalem bıraktı

Gebze’de beş kişinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazası sonrası açığa alınan Emlak Konut Anadolu Lisesi Müdürü’ne destek veren Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube üyeleri kalem bırakma eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Kocaeli Gebze’de 9 Kasım’da meydana gelen kazada Mehmet Özdemir idaresindeki servis minibüsü yoldan geçen yayaya çarptıktan sonra dere yatağına uçtu. Beş kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza sonrası Emlak Konut Anadolu Lisesi Müdürü Z.A.Y. açığa alındı. Eğitimciler Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak “Günah keçisi ilan edilmekten bıktık” diye isyan etti.

‘YARAMIZI DAĞLIYORLAR’

Basın açıklamasında konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Şahin Yaşlık eğitimci olarak hiçbir öğrenciye zarar gelmesini istemediklerini belirterek, “Canımız yanarken sorumlu olması icap eden fakat üzerlerinde zerre sorumluluk hissetmeyen sorunlu insanların okul yöneticilerini hedef alan fütursuz yaklaşımları ve mesnetsiz iftiraları acımızı daha da katlamakta yaramızı adeta dağlamaktadır” dedi.

'FATURA HEP OKUL YÖNETİCİLERİNE KESİLİYOR'

Şahin Yaşlık, bu tür olumsuz durumlarda faturanın hep okul yöneticilerine kesildiğini ifade etti. Yaşlık, Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı’nın SRC belgesi olmadığı, aracın 15 yıldan eski olduğu ve okul müdürlerinin gerekli denetimi uygulamadığı açıklamasına da sert tepki gösterdi. Yaşlık, “Üzerindeki sorumluluğu atmak için yaptığı mesnetsiz, cahilane, insanların aklıyla dalga geçercesine yaptığı açıklamalar yaramıza tuz biber olmuştur” ifadelerini kullandı.

‘BAŞ SORUMLU TAŞÇI’DIR’

Yaşlık, yaşanan kazanın baş sorumlusunun Taşçı olduğunu belirterek, “Tek gayesi kendince tabiri caizse ‘paçayı sıyırıp’ kazanın tüm sorumluluğunu okul idarecilerinin başına boca etmek olan ve cehaletinin arkasına sığınan bu oda başkanına soruyoruz: Servis Taşıma Yönetmeliği sadece okul yöneticilerini mi ilgilendirir?” diye konuştu. Eğitimciler açıklama sonrasında kendilerine yüklenen suçların haksızlık olduğunu söyleyerek kalem bırakma eylemi yaptı.

Ne olmuştu?

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde öğrenci taşıyan servis midibüsünün dere yatağına devrilmesi sonucu 5 kişi ölmüştü. 9 Kasım'daki kazada, midibüsün çarptığı Birsen Giriş ile öğrenci Mert Efe Akıllı (13) vefat etmiş, servis sürücüsü Mehmet Ö. ile araçtaki 19 öğrenci yaralanmıştı. Öğrencilerden Esma Nur Avcı (14), Rabia Üst (14) ve Ege Yılmaz (15) daha sonra tedavi gördükleri hastanede vefat etmişlerdi. (DUVAR)