Kocaeli’de 100’e yakın sınıf karantinada

Kocaeli Öğrenci ve Veli Derneği Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz, Kocaeli’de en az 98 sınıfın karantinada olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ – Okullarda yüz yüze eğitimin beşinci haftası geride kaldı. Kocaeli’de bu süre içinde en az 98 sınıf karantina altına alındı.

‘EŞİTSİZLİK ARTIYOR’

Kocaeli Öğrenci ve Veli Derneği (Veli-Der) Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz yüz yüze eğitimin sürdürülemediğini belirterek “Okullarda salgın yayılımı ve salgınla birlikte derinleşen eşitsizlik her hafta artıyor” dedi. “Alınması gereken tedbirler çok açık iken ısrarla gerekli önlemler alınmıyor” diyen Korkmaz, “Bir an önce 15 bin öğretmen göreve başlatılmalı, yeterli öğretmen ataması, yeterli yardımcı personel istihdamı ve ek derslik sağlanmalı, sınıflar seyreltilmeli, aşı, havalandırma, hijyen, fiziki mesafe bütünlüklü bir şekilde yaşama geçirilmelidir” diye konuştu.

Kocaeli Öğrenci ve Veli Derneği (Veli-Der) Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz

‘HAVALANDIRMA SİSTEMİ YOK’

Havaların soğuması ile birlikte pencerelerin ve kapıların kapanmaya başladığını belirterek havalandırma sorununa dikkat çekti. Korkmaz, tüm okullarda havalandırma sistemi sağlanması için bir an önce önlem alınması gerektiğini vurguladı. Korkmaz ayrıca pozitif tanısı konulan öğrencilerin çalışan velilerine ücretli izin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.