Kocaeli Valiliği’nden 'romantik' düzenleme

Kocaeli Valiliği, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yoğunluk yaşanmaması adına çiçek satışı yapan işletmelerin çalışma saatlerine ilişkin düzenleme yaptı. Çiçekçiler, belirlenen saat aralığında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak, dükkan açıp evlere servis yapabilecek.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

KOCAELİ - Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, korona salgınına ilişkin alınan yeni muafiyet kararlarını duyurdu. Çiçekçiler, Sevgililer Günü sebebiyle, çiçek talebinde yoğunluğun yaşanmaması adına belirlenen saat aralıklarında dükkanlarından ve evlere servis şeklinde çalışacak. Kocaeli ili genelinde örgün eğitim yapılmasına izin verilen kurumların öğrenci ve öğretmenleri ise şehir içi toplu ulaşım araçlarının kullanılmasına yönelik getirilen kısıtlamalardan belgelerini göstermek şartıyla muaf tutulacak.

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, çiçekçilerin sokağa çıkma yasağından muaf olduğu tarih ve zaman dilimine ilişkin olarak “14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak çiçek satışı yapan işyerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı, 12 Şubat Cuma günü 20.00 -24.00 saatleri arasında evlere servis, 13 - 14 Şubat Cumartesi - Pazar günlerinde 10.00 -17.00 saatleri arasında müşterilere işyerinde ve 10.00 - 24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunmasının uygun olacağına oy birliği ile karar verildi” ifadelerine yer verildi.

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER ULAŞIM KISITLAMASINDAN MUAF

Eğitime başlanan kurumlarda yer alan öğrenci ve öğretmenlerin şehir içi toplu ulaşım araçlarına getirilen kullanım kısıtlamasından muaf tutulacağı ise şöyle belirtildi: “Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30.11.2021 tarih ve 20076 sayılı Genelgesi gereği çıkarılan 2020/131 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımız ile getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına oy birliği ile karar verildi.” (DUVAR)