Koca: Yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanımızın aşılanmasını tamamladık

Korona virüsü aşı programı hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanımızın aşılanmasını 45 gün gibi kısa bir süre içinde tamamladık” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) medya brifingine katıldı. 

1 milyon 100 bin sağlık çalışanının korona virüsü (Covid-19) aşısı olduğunu söyleyen Koca, “Türkiye olarak yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanımızın aşılanmasını 45 gün gibi kısa bir süre içinde tamamladık” ifadelerini kullandı.

Yerli aşı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Koca, “Türkiye olarak, aşı üreticisi ülkeler ile erişim sorunu yaşayan ülkeler arasında diplomatik köprüler kurarak kolaylaştırıcı rolü üstlendik. Türkiye'nin yerli aşı üretim çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kısa zamanda kendi aşımızı üreteceğimize inanıyoruz. Önümüzdeki ağustos, eylül gibi, yaz dönemi ilk aşımızın biteceğine, başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum” dedi.

"Aşıya erişim noktasında dünya büyük sorun yaşıyor" diyen Koca, "Aşıların fikri mülkiyet hakları olmadan her ülkede üretilebilirliğinin önünü açmanın çok faydalı olacağı, bununla ilgili daha somut girişimlerin yapılması gerektiği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. (AA)