Koca: Devletimiz halk sağlığı kadar ulusal çıkarları da korumakta

Bakan Koca, günlük açıklanan Covid-19 hasta sayılarına pozitif çıkan ancak semptom göstermeyenlerin dahil edilmediğini söylemesinin ardından gelen eleştirilere yanıt verdi. Koca, devletin 'ulusal çıkarları korumak'ta olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü testi pozitif çıkan herkesin "hasta" olarak adlandırılmadığını söylemesi üzerine çıkan tartışmada yeni bir açıklamada bulundu.

Resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Koca, "Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Her vakanın hasta olarak sayılmadığını belirten Koca, testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenlerin sayılmadığını ve bu kişilerin büyük çoğunluğu oluşturduğunu belirtmişti. 

Bunun üzerine birçok kesimden tepki gelmişti. Türk Tabipleri Birliği, "6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız" diye açıklama yapmıştı. (HABER MERKEZİ)