Koca: Delta plus varyantı 3 ilde 3 kişide görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulaşıcılık oranı yüksek olan Delta plus varyantının İstanbul ve ismini açıklamadığı iki ilde daha görüldüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulaşıcılık oranı diğer varyantlara göre daha fazla olan Delta ve delta plus (artı) varyantıyla ilgili olarak, "Delta plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul, Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta ise sayıları giderek artıyor, 284'lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30'u buldu" dedi. 

HAFTALIK VAKA SAYISI GÜNCELLENDİ

Sağlık Bakanlığı illerin haftalık vaka sayısı haritasını da güncelledi. Sağlık Bakanı Koca, 26 Haziran-2 Temmuz haftasını kapsayan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasını paylaştı. Haritaya göre vaka sayısı en çok azalan iller, Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın oldu. Büyükşehirlerde her 100 bin kişide vaka sayısı Ankara'da 71,99, İstanbul'da 54,60, İzmir'de 23,51, Antalya'da 35,9 olarak açıklandı. 

Bakan Koca, harita ile birlikte paylaştığı mesajında, "Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun" dedi. (HABER MERKEZİ)