Koca: Aşıları taşıyan uçak Pekin'den havalandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Çin'den alınan Covid-19 aşılarına ilişkin bir açıklama yaptı. Koca, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak, Türkiye saati ile 19.50'de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz" dedi. THY kargo uçağının pilotları da bir videoyla "Hastalığın ve kayıpların sona ermesi dileğiyle, tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" şeklinde mesaj paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, inaktif aşıların ilk bölümünü getiren uçağın, Türkiye saati ile 19.50'de Pekin havalimanından havalandığını bildirdi.

Koca, Twitter'daki hesabından, Çin'den gelecek aşılara ilişkin paylaşımında, şunları kaydetti:

"İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50'de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz."  


THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre, Çin'den getirilecek korona virüsü aşısının 3 milyon dozluk ilk bölümü, THY'nin "TK 6175" sefer sayılı "Boeing 777" tipi uçağına yerleştirildi. 

THY'den de konuya ilişkin bir paylaşım yapıldı.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çoğu zaman dağları, okyanusları bazen de böyle zor zamanları birlikte aşıyoruz. Bayrak taşıyıcı olarak ülkemize hizmet sunmaktan gurur duyuyoruz. Güzel günlere uçuyoruz" ifadelerini kullandı. THY kargo uçağının pilotları da "Koronavirüs aşılarını taşıyoruz. Hastalığın ve kayıpların sona ermesi dileğiyle, tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" mesajını iletti. (HABER MERKEZİ)