Kobanê davası için pazar gününe tarih verildi

Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da yargılandığı Kobanê davası için pazar gününe tarih verildi. Avukat Mahsuni Karaman, “Emir çok büyük yerden olunca Mahkemenin eli ayağı birbirine girmiş, duruşma tarihini 25 Nisan 2021 PAZAR gününe vermiş!” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında hazırlanan “Kobane iddianamesi” mahkeme tarafından kabul edildi. Duruşma için 25 Nisan Pazar tarihine gün verildi.

Demirtaş'ın avukatlarından Ramazan Demir, “acele ile takvime bile bakmadan yargılama yapıldığını” söyledi.

Demir, “Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve arkadaşlarının tutuklu yargılandığı dosyanın ilk duruşması 25 Nisan’da Sincan Cezaevi Kampüsünde yapılacak. 25 Nisan’ın pazar gününe denk geliyor olması dışında sorun yok. Acele ile ve takvime bile bakmadan yargılama yapılırsa böyle olur” dedi.

Demirtaş'ın avukatlarından Mahsuni Karaman da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Emir çok büyük yerden olunca Mahkemenin eli ayağı birbirine girmiş, duruşma tarihini 25 Nisan 2021 PAZAR gününe vermiş!” ifadelerine yer verdi.

Karaman, Demirtaş'la ilgili tahliye başvurusunun da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Demirtaş'ın tahliye edilmesine yönelik kararının ise “ikinci tutuklulukla ilgili olmadığı” gerekçesiyle reddedildiğini aktardı.

Karaman, “Mahkeme, AİHM kararının ikinci tutuklulukla ilgili olmadığını belirterek tutukluluk devam kararı vermiş. Cumhurbaşkanı daha dürüst! davranıp 'karar bizi bağlamaz' demişti...” ifadelerini kullandı.