Kobanê davası: Avukat ve siyasetçiler duruşmaya katılmadı

HDP'lilerin yargılandığı Kobanê Davası’nda avukat ve tutuklu yargılanan siyasetçiler mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Savcılık, avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/Evrensel
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP eski Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobanê Davası’nın 6’ncı tur duruşmasının 3’üncü oturumu Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüşmeye başlandı.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya dava avukatları ile tutuklu yargılanan siyasetçiler mazeret bildirerek katılmadı.

SAVCILIK AVUKATLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASINI TALEP ETTİ

Davada tutuksuz yargılanan önceki dönem HDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici ve tutuklu yargılanan Kürt-Pen üyesi Nezir Çakar duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme başkanının dosyaya eklenen evrakları okumasının ardından dava avukatları ve yargılanan siyasetçilerin mazeret bildirdiğini söyledi.

İddia makamı, mazeret taleplerinin ret edilmesini, sağlık nedeniyle dilekçe sunanların mazeretlerinin kabul edilmesini, sanıkların savunmalarını yapmaları için kolaylık sağlanmasını, dosyaya gelmeyen ve duruşma salonunda hazır bulunmayanlar yönünden duruşmaların devam etmesini, avukatlar hakkında duruşmaya katılmadıkları nedeniyle görevlerini kötüye kullandıkları için suç duyurusunda bulunulmasını ve adli kontrol ve tutukluluk durumlarının devam etmesini talep etti. Mahkeme başkanı, ara kararlara hazırlık için duruşmaya 14.00’e kadar ara verdi.

NE OLMUŞTU?

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu ile Kobanê Davası’nda mahkemenin tutumunu protesto eden avukatlar, HDP Genel Merkezi’nde dün (10 Kasım) açıklama yapmış, Kobanê Davası’na ilişkin son gelişmeleri paylaşmıştı. “Mahkemenin tutumu sürdürülürse duruşmalara katılmayacağız” diyen avukatlar davayı protesto edeceklerini açıklamıştı. (DUVAR)

Etiketler kobane davası HDP