KKTC'de muhalefet, Tatar adına Türkiyeli doktorlardan özür diledi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın, 14 Mart Tıp Bayramı için Lefkoşa’ya davet edilen TTB İkinci Başkanı Ökten'in Türkiye'deki sağlık politikalarını eleştirdiği konuşmasına müdahale etmesine tepki yağıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kıbrıs’ta KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten arasında yaşanan polemiğin yankıları sürüyor. Ökten’in dün Lefkoşa’da 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmaya Tatar tarafından müdahale edilmesi Kıbrıs Türk muhalefetinin tepkisini çekti. 

TATAR GERİ ADIM ATMADI

KKTC Cumhurbaşkanlığı ise gelen tepkilere ve olumsuz mesajlara rağmen Tabipler Birliği karşısındaki duruşunu yumuşatmadı. Cumhurbaşkanlığı’nın resmî sitesinden yapılan açıklamada “Etkinlikteki konuşmacılardan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in, Türkiye’de yaşandığını iddia ettiği doktor sorunlarını dile getirdiği ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı cümlelerine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin sağlık konularının KKTC’deki tıp bayramı etkinliğinde dile getirilmesini kınayarak günün anlam ve öneminin dışına çıkılmasını eleştirdi” denildi. 

Ökten, Tatar’ın hedef gösterdiği konuşmasında Türkiye’de doktorların karşılaştığı olumsuzluklara ve Erdoğan’ın yurt dışına göç eden doktorlarla ilgili sözlerine atıfta bulunmuştu. 

'HEPİNİZE MÜTEŞEKKİRİZ'

Kıbrıs Türk muhalefetiyse, Tatar’ın Ökten’e yönelik tavrına tepki göstermeye devam ediyor. Muhalif siyasetçiler, Kıbrıslı Türkler adına Türkiyeli doktorlardan özür diledi. KKTC’nin eski İçişleri Bakanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) vekili Asım Akansoy Dr. Ökten’ten özür dileyerek, Tatar’ın müdahalesinin utanç verici olduğunu belirtti. Akansoy, “Kıbrıs Türk halkı demokratik ve toleransı yüksek bir halktır. Farklı görüşlere her zaman tahammül gösterir ancak görüyoruz ki bazı kesimlerin tahammülü azaldı” dedi.

Ana muhalefetteki CTP’nin bir diğer vekili olarak Doğuş Derya da, “Türkiye’de ve Kıbrıs’ta inanılmaz zor şartlarda çalışarak kamu sağlığı için alın teri döken tüm sağlık emekçileri, hepinize müteşekkiriz. Ne zaman konuşup ne zaman susacağını bilmeyen bir Cumhurbaşkanımız olduğu için de hepinizden özür dileriz. İnanın ki kendisini biz seçmedik” açıklamasında bulundu. 

'DOKTORLARA SAYGISIZLIK'

Bağımsızlık Yolu Partisi (BYP) yeni gelişmeyle ilgili olarak “Tıp Bayramında başka ülkeden konuk gelen bir doktorun konuşmasına müdahale edip saygısızlık gösteren bir devlet adamı kendi yetki sınırları içerisinde kamu görevi icra eden doktorlara ne denli saygısızlık gösterip müdahalelerde bulunabilir varın siz düşünün” vurgusunda bulundu.

'KAYYUM CUMHURBAŞKANI'

Bir diğer muhalif oluşum ‘Sol Hareket’ ise “Dr. Ali İhsan Ökten’in konuşmasında Türkiye’deki hükümet ve sağlık sistemini eleştirmesine Kayyum Tatar tepki gösterip olay çıkarmış. Atanmış Kayyum tanımlaması az kalmış sana” mesajını verdi.