KKM'de şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı

Sirketler, 30 Haziran tarihli bilançolarında yer alan dövizi yıl sonuna kadar Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine dahil ederse vergi avantajı kullanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kur Korumalı Mevduat sistemine dahil olan şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı. Şirketler, 30 Haziran tarihli bilançolarında yer alan dövizi yıl sonuna kadar Kur Korumalı Mevduat sistemine dahil ederse vergi avantajı kullanacak. Bu işlemden kaynaklanan faiz, kar payı ve kur kazancı için vergi ödemeyecek.

5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun Geçici 14. Maddesinin 4. Fıkrasında tanınan istisna ile yabancı parasını Kur Korumalı Mevduat sisteminde değerlendiren şirketlerin bu paralarıyla TL'ye dönüştürme işlemi nedeniyle oluşan kur farkı kazançları, KKM'nin vadesi içinde bulunan geçici vergi dönem sonlarında yapılan değerlemelerden doğan faiz geliri tahakkukları ile vade sonunda hesaptan elde edilen faiz geliri, gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulmuştu.

 Daha önce bu uygulama 31 Mart 2022 itibarıyla bilançolarda yer alan yabancı paraları kapsıyordu. Son kararla tarih 30 Haziran'a uzatılmış oldu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler KKM vergi şirket