Kızılay, eczacılara da tanesi 140 bin TL'den deprem çadırı satmış

Ücretsiz dağıtması gereken çadırları Ahbap'a parayla sattığı ortaya çıkan Kızılay, bölgeye yardıma giden Türk Eczacılar Birliği'ne de tanesi 140 bin TL'den 5 adet çadır satmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deprem sonrasında yetersiz kaldığı eleştirileri yöneltilen Kızılay'ın depremin üçüncü günü deposunda olan 2050 çadırı Ahbap'a parayla sattığı ortaya çıkarken bir açıklama da Türk Eczacılar Birliği'nden (TEB) geldi. 

Depremin ardından bölgede sahra eczanalar kurmak isteyen Türk Eczacılar Birliği büyük çadır bulmakta zorlanınca Kızılay'a başvurdu. Sözcü'den Emre Deveci'ye konuşan TEB Başkanı Arman Üney, tanesi yaklaşık 140 bin TL fiyatla 76 metrekare büyüklüğünde 5 adet çadırı Kızılay’dan satın aldıklarını söyledi. Üney, bu alım için ödemeyi Kızılay’ın bir iştiraki olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.’ye yaptıklarını belirtti.

Deprem bölgesinde 28 konteyner ve çadırla gönüllü olarak eczane hizmeti verdiklerini belirten Üney, bunların bir kısmını bağışlarla bir kısmını da satın alarak temin ettiklerini dile getirdi. TEB’in şu an deprem bölgesinde 26 noktada çadır ve konteyner eczanesi, gönüllü olarak depremzedelere hizmet veriyor. (HABER MERKEZİ)