Kızılay depremlerden sonra Menzil'den yardım kolisi satın almış

Depremde parayla çadır satması nedeniyle eleştirilerin merkezinde olan Kızılay'ın Menzil Cemaati'ne bağlı olduğu iddia edilen bir şirketten yardım kolisi satın aldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş depremlerin üçüncü gününde Ahbap'a ve Türk Eczacıları Birliği’ne çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay'ın Menzil Cemaati’ne bağlı olduğu öne sürülen Nakış Gıda isimli şirketten gıda malzemesi ve yardım kolisi satın aldığı ortaya çıktı.

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, depremzedeler için yapılan bu alım ihalesiz olarak gerçekleştirildi. Haberde, "Menzil Cemaati’ne mensup olduğu bilinen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz’ın bu alıma aracılık ettiği, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ise bilgisi olduğu belirtiliyor" ifadeleri kullanıldı.

'ORTALIK YANGIN YERİYKEN NE İHALESİ'

Menzil Cemaati’ne bağlı olduğu iddia edilen ve ofisi, cemaatin İstanbul’daki merkezi olan Tuzla’daki Semerkant Kültür Merkezi’nin içerisinde yer alan Nakış Gıda’nın yöneticisi Kenan Kasap ise açıklama yapmak istemedi. Kasap, "Alımı ihalesiz mi yaptınız?" sorusuna “Ortalık yangın yeriyken ne ihalesi?” diye karşılık verdi.

Menzil’den gıda alımına aracılık ettiği iddia edilen Kızılay Başkan Yardımcısı Yılmaz ile Kızılay Basın Müşavirliği de soruları yanıtsız bıraktı. (HABER MERKEZİ)