'Kızılay Başkanı 13 ayrı maaş alıyor' iddiası Meclis gündeminde

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 13 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu ve 13 ayrı maaş aldığı iddiası, bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşındı.

Kerem Kınık
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili bazı bürokratların birden fazla maaş almasına yönelik tartışmalar sürerken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 13 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu öne sürüldü. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergesinde, Kınık'ın bu şirketlerdeki görevleri ve aldığı ücretleri sordu.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; Kızılay bünyesinde 'Kızılay Yatırım Holding, Kızılay Portföy Yönetimi, Kızılay Sağlık, Kızılay Kültür ve Sanat, Kızılay Çadır ve Tekstil, Kızılay Sistem Yapı anonim şirketleri' bulunduğunu hatırlatan Sertel, Bakan Soylu'ya şu soruları yöneltti:

"Kızılay'a ait şirket sayısı kaçtır? Kerem Kınık, yönetim kurulu üyesi veya başkanı olarak Kızılay'a bağlı hangi şirketlerde görev almaktadır? Bu görevlere istinaden huzur hakkı veya başka bir isim altında ne kadar ücret almaktadır?"

KIZILAY: KINIK, BAŞKANLIK GÖREVİDEN DOLAYI MAAŞ ALMIYOR

Söz konusu iddiaya ilişkin Kızılay'dan yapılan açıklamada ise Kınık’ın Türkiye Kızılay Derneği’ndeki başkanlık görevi nedeniyle hiçbir ücret almadığı belirtildi. 

Açıklamada şöyle denildi: “TBMM’de bulunan bir siyasi parti mensubunun soru önergesi olarak öne sürdüğü iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul ve Ankara Ticaret odalarının kayıtlarının sorgulanması ile hazırlandığı anlaşılan soru önergesindeki bilgiler güncellikten uzaktır. 12’si İstanbul 1’i ise Ankara Ticaret Odasında görülen kayıtlardaki şirketlerin bir kısmı yıllar önce kapatılmış, bir kısmındaki kayıtlar da güncelliğini yitirmiştir. Diğer kayıtlar ise Dr. Kerem Kınık’ın Kızılay Genel Başkanı olması sebebiyle doğal olarak Yönetim Kurulu başkanlıklarını yürüttüğü, Türkiye Kızılay Derneği’ne gelir getirmek amacıyla oluşturulan Kızılay Yatırım A.Ş’nin iştiraklerine ait bilgilerdir. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Öğretim üyesidir ve sadece buradan maaş almaktadır. Kızılay Yatırım A.Ş’nin iştiraklerinden doğan ve yasanın öngördüğü sınırların çok altında olan tahakkuklar ise yasal kesintilerin ardından süreç içerisinde yine insani yardıma döndürülmektedir."