Kızıl Goncalar'daki 'mantık önermesi' gündem oldu: 'Olan hep kızlara oluyor'

Tarikatların ve iktidara yakın medyanın hedef gösterdiği 'Kızıl Goncalar' dizisinin yayınlanan son bölümündeki 'mantık önermesi' sahnesi gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başrollerinde Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın yer aldığı 'Kızıl Goncalar' dizisinin ikinci bölümü dün akşam izleyicilerle buluştu. Bölümde yer alan 'mantık önermesi' sahnesi sosyal medyada gündem oldu.

Dizide Özgü Namal'ın canlandırdığı Meryem karakterinin kızı olan Zeynep, kız çocuklarının okula gönderilmesini bir mantık önermesi ile ele aldı. Tarikatın başındaki "Efendi Hazretleri" ile Özcan Deniz'in canlandırdığı Levent karakterinin babasını canlandıran Suavi karakteri arasında kurduğu önerme sonunda her ikisi de birbirine denk çıktı.

Zeynep, daha sonra "Olan hep kızlara oluyor. Ne farkınız var? Aynısınız" diyerek odayı terk etti.

Faniler adlı hayali bir tarikatın hikayesini anlatan 'Kızıl Goncalar', ilk bölümü ile tarikatların hedefi haline gelmiş ve RTÜK inceleme başlatmıştı. Afişlerine boyalı saldırı düzenlenen dizinin son olarak Okmeydanı Darülaceze'deki çekim izinleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen talimatla iptal edildi.