Ecinniler'den yeni sayı

Ecinniler'in dergisinin yeni sayısı yayımlandı. Dergi küçük İskender'i odağına alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, pandeminin yarattığı zorlu koşullar nedeniyle 4 ve 5. sayılarını birleşik olarak yayımladı. “Değirmenlere Karşı: küçük İskender” başlıklı dosyasıyla okuyucularına yeniden merhaba diyen derginin bu sayısında dosya kapsamında Deniz Durukan, Gonca Özmen ve Şeref Bilsel’le yapılan küçük İskender söyleşisi dışında Levent Karataş’ın küçük İskender’in ardından yazdığı duygusal şiir ile Ali İhsan Bayır-Mısra Gökyıldız, Altay Öktem, Çağla Çinili, Gökhan Arslan, Kerim Akbaş, Tayyip Erdem ve Yusuf Araf’ın yazıları yer alıyor.

Yeni sayıda yer alan dosya dahilinde, 2004 yılında Onur Sakarya ve Yusuf Ziya Zeybekoğlu’nun küçük İskender’le yaptıkları ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış röportaj da okuyucularla buluşuyor. Ayrıca, birleşik sayıda Tomris Uyar’ın, ilk yayımlanan öyküsü olarak Ecinniler’in 2. sayısında okurlarla paylaşılan “Kristin” öyküsünden bile önce, Tomris Tamer adıyla yazmış olduğu “Kedi Büyüsü” adlı öyküsü de yer alıyor.

Birleşik sayının şiirlerinin altında Bahtiyar Kaymak, Bircan Çelik, Efe Duyan, Gizem Uysalcan, Gökçenur Ç., İlhan Kemal, Mehveş Demirer, Mizgin Bulut, Nihal Başgöl, Ozan R. Kartal, Süreyya Kalkan, Tugay Yazıcı, Umut Yalım, Yaprak Damla Yıldırım, Yunus Emre Suci ve Zeliha B. Cenkci'nin imzaları yer alıyor.

Adem Esen, Büşra Nil, Göze Orhon, Korkut Kabapalamut, Melike Belkıs Aydın, Onur Çalı, Semrin Şahin ve Yavuz Türk öyküleriyle; Berfin Doğru da yetişkinler için yazdığı yeni bir masalla bu sayıya konuk olan isimler.

Göksenin Abdal Langston Hughes’dan, Mojtaba Nahani de Masoud Ahmadi’den birer şiir çevirdiler. Derginin bu sayısı için Fatma Yeşil Sennur Sezer şiiri; Pınar Özdemir Olga Tokarczuk, 'Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde' romanı ve avcılık, Emrah Yolcu da Sait Faik’in 'Dülger Balığının Ölümü' öyküsü üzerine inceleme yazıları kaleme aldılar. (HABER MERKEZİ)