Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri'nde barış çağrısı

Sennur Sezer Öykü ve Şiir Ödülleri sahiplerini buldu. Törende barış vurgusu öne çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK/Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından şair-yazar Sennur Sezer’in anısına düzenlenen ‘Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri’nin 5’incisi sahiplerini buldu. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenen törende, öykü dalında birincilik ödülü Hıdır Murat Doğan’a, şiir dalında birincilik ödülü ise Sultan Gülsün’e verildi.

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin açılışında konuşan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “Yaşadığı süre boyunca yazdıklarını savundu ve savunduklarını yazdı. Yazdıklarıyla yaşadıkları arasında güzel bir uyum gösteren bir şairi anıyor olmamız bizim için onur verici bir duygu” ifadelerini kullanan Aslan, Sezer’in direnişleri ve barışı her zaman omuzlarında taşıdığını vurgulayarak, “Birlikte çoğaltmanın, üretmenin ve paylaşmanın, bir arada ve barış içinde yaşamanın, eşitliğin ve kardeşliğin, örgütlü olmanın ve direnişin şairidir Sennur Sezer” dedi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Avcılar Belediyesi Başkanı Turan Hançerli, Sennur Sezer’den çok şey öğrendiklerini söyleyerek böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyduklarını dile getirdi.

Evrensel gazetesi yazarı, TYS Genel Başkanı ve Sennur Sezer’in hayat arkadaşı, Adnan Özyalçıner de Sennur Sezer’i anmanın ölüme karşı yaşamı ve barışı anmak olduğunu söyleyerek, Sennur Sezer’in şiirini paylaştı.

'BARIŞ EMEKLE GELECEK'

Ödülünü Adnan Özyalçıner’den alan öykü dalının birincisi seçilen Hıdır Murat Doğan, “Sennur Sezer’in mirası olan emekçilere, ezilenlere, kadınlara ve barışa bir paragraf da ben sunabildiysem ne mutlu bana” ifadelerini kullandı. Şiir dalının birincisi Sultan Gülsün, cenazesi nedeniyle etkinliğe katılamadığı için ödülü onun yerine Ersin Erdem aldı. Ödülü veren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sennur Sezer’in işçileri, kadınları ve gençleri mücadeleye çağıran bir kadın şair olarak çok değerli olduğunu söyleyerek, ödüllerin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde verilmesinin anlamlı olduğunu belirtti. Çerkezoğlu, “Barış, emek mücadelesinin önemli bir eksenidir. Emperyalist kapitalist sistem, düzenin devamı ve sermayeye kaynak aktarmak için savaşa sarılıyor. Bir düzeni savaşla sürdürmek insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçtur. Barış emekle gelecek” dedi.

Jüri özel ödülü ise 3 isme layık görüldü. Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kıymet Batmaz’dan ödülünü alan Yunus Emre Şahinler, “Kadınların ve çocukların öldürülmediği, aydınların ve gazetecilerin tutuklanmadığı bir ülke” dileğini dile getirdi. Etkinliğe katılamayan Gülizar Aytekin’in ödülünü Manos çalışanlarından Neslihan Eser, PEN Türkiye Merkezi İkinci Başkanı Halil İbrahim Özcan’dan aldı. Eser, Sennur Sezer’in örgütlü olmanın ve örgütlü çalışmanın önemine yaptığı vurguyu aktararak “Anısı önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. Etkinliğe katılamayan Okan Alay’ın ödülünü ise Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat aldı. Ödülü veren Gıda-İş Genel Sekreteri Olcay Özak, Sezer’in emekçilerin şairi olduğunu söylerken, Polat da Sennur Sezer’i özlemle andıklarını belirterek ödül alanları kutladı.

Semoke Müzik Grubu'nun müzik dinletisi sunduğu törene Avcılar Belediyesi Başkanı Turan Hançerli, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve DİSK/Tekstil Genel Başkanı Kazım Doğan, DİSK/Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, DİSK/İletişim-İş Genel Başkanı Levent Dokuyucu, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Avcılar Kent Konseyi Başkanı Turgay Halis Çelik, PEN Türkiye Merkezi İkinci Başkanı Halil İbrahim Özcan ile DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları, işyeri temsilcileri ve üye işçiler katıldı. (Kaynak: Evrensel)