Musa Dinç'in yazdığı çocuk kitabında 'cinsel saldırı' sahnesi

Musa Dinç'in 'Gül ve Düşün' adlı kitabında cinsel saldırı sahnesi tepki topladı. Dinç, kitabını imha ettiğini öne sürdü. Kamuoyunda geniş yankı bulan kitabın devlet kütüphanelerinde bulunmasının ardından eleştirilerin odağı olan Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Musa Dinç'in kaleme aldığı ve Arı Sanat Yayınevi tarafından yayımlanan 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitabındaki cinsel saldırı hikayesi tepki topladı. Kitapta, tilkinin sinirlendiği boz ayıya cinsel saldırıda bulunması detaylarıyla anlatıyor. Cinsel saldırıyı gerçekleştiren tilki olaydan sonra mutlu ve gururlu, saldırıya uğrayan boz ayı ise insanların yüzüne bakamayacak şekilde tasvir ediliyor.

Aykırı'dan Berat Temiz'in haberine göre, 'Gül ve Düşün' isimli kitapta bir tilkinin ayıya cinsel saldırıda bulunması anlatılırken, saldırı meşrulaştıran ifadelere yer verildiği görüldü. Kitapta yer alan ifadelerden bazıları şu şekilde:

  • "Boz Ayı'dan çok çektim, öyle bir şey başına getireyim ki ömrü boyunca unutmasın. En iyisi tecavüz! Namusunu beş paralık edeyim!
  • "Hangi yüzle ayı alemine çıkacağım (?) Damgayı yedim bir kere! "

Dört baskı yapan kitabın yeni baskıları için matbaada basılmaya devam ettiği ortaya çıktı. Musa Dinç'in ifadelerin yer aldığı kitap için birçok çocukla imza günleri düzenlediği görüldü.

'ÖZÜR DİLEDİM, KİTAP SATIŞ DIŞI TUTULDU'

Musa Dinç ise sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Dinç, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak aradığımız Arı Sanat Yayınevi telefonlarımıza geri dönüş yapmadı.

BAKANLIK  'KONTROL ALANINDA DEĞİL' DEDİ 

Kamuoyunda geniş yankı bulan kitabın devlet kütüphanelerinde bulunmasının ardından eleştirilerin odağı olan Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, 'hikaye kitabı' kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir" ifadelerini kullandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun 26 Ağustos'ta kitapla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.

Açıklamada, "Kitabın içeriğinin çocuklarımızın psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiş ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde karar ivedi bir şekilde alınmıştır. Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadelemiz devam edecektir" denildi.

Kaynak