Şeyh Ubeydullah İsyanı konuşulacak

Dr. Sabri Ateş, Şeyh Ubeydullah İsyanı'nı anlatacak. Konuşma online olarak gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürt Tarihi Dergisi, Dr. Sabri Ateş'in katılımıyla "Şeyh Ubeydullah İsyanı" konulu online konuşma gerçekleştirecek. "Kürt Tarihi Canlı Yayın" serisi kapsamında gerçekleşecek olan konuşma Alişan Akpınar modertatörlüğünde yapılacak.

Program bu akşam saat 21.00'de Kürt Tarihi Dergisi ve İsmail Beşikci Vakfı sosyal medya platformlarında yayınlanacak.

SABRİ ATEŞ KİMDİR?

Dr. Sabri Ateş, Amerikan'nın Dallas şehrinde Southem Methodist University Tarih bölümünde öğretim üyesidir. Dr. Ateş'in çalışmaları Osmanlı-İran ilişkileri, Kürt Tarihi, hudut ve sınır çalışmaları ve hudut halkları, Ortadoğu'da mezhepçilik üzerine yoğunlaşıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamlayan Sabri Ateş, doktorasını New York Üniversitesi Ortadoğu ve İslam çalışmaları bölümünde almıştır. Osmanlı-İran sınırı ve Şeyh Ubeydullah isyanı yazdığı tezi, 2006 yılında Middle Eastem Studies Association'un Beşeri Bilimler alanında en iyi doktora tezi ödülünü almıştır. Çeşitli dergilerde yayımladığı ve bir kısmı Türkçe ve Farsça'ya çevrilen makalelerinin yanı sıra, ilk kitabı Tunalı Hilmi Bey: Osmanlı'dan Cumhuriyete Bir Aydın, İletişim Yayınları tarafından 2009 yılında yayımlanmıştır. Doktora tezinin bir kısmına dayanan ikinci kitabı, Ottoman-İranian Borderlands: Making a Boundary, Cambridge University Yayınları tarafından 2013 yılında basılmıştır. Kitabın şu an Küre Yayınları tarafından Türkçe baskısı hazırlanmaktadır. Dr. Ateş şu sıralar Şeyh Ubeydullah isyanı üzerine uzun zamandır İran, Türkiye, İngiltere ve Amerika'da topladığı kitap, belge ve yazmaları kullandığı kitap üzerine çalışmaktadır.

İSMAİL BEŞİKCİ VAKFI ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNE BURS VERECEK

İsmet Şerif Vanlı Derneği (AFKIV-İsviçre) ortaokul ve lise öğrencilerine burs şeklinde verilmek üzere İsmail Beşikci Vakfı'na bağışta bulundu. İsmail Beşikci Vakfı’na (İBV) aktarılan bağışlar, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan 6 öğrenciye geri ödemesiz olarak verilecek.

Burslara başvuru şartları ve tarihleri şöyle:

29 Haziran'da başlayan başvurular 10 Temmuz 2020'de sona erecek.

Bursiyerler; 03.08.2020 tarihinde açıklanacak. Ödemelere ise 15.08.2020'de başlanacak.

Eğitim bursuna 12-18 yaş aralığında olan başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan ortaokul ve lise öğrencileri başvurabilecektir. Başvuranların ilk 4 yıllık zorunlu eğitimini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

İBV ve AFKIV yöneticileri ve çalışanlarının akrabaları başvuramayacaktır. Ayrıca İBV ve AFKIV vakıf kurul üyeleri ve çalışanları referans olarak gösterilemeyecektir.

Başvuran öğrenciler 10 Temmuz 2020 tarihine kadar başvuru formunu doldurmalı, çıktısını alıp imzalamalı, istenilen belgeleri hazırlamaları ve ilgili duyuruda belirtilen başvuru sürecini tamamlamaları gerekmektedir.

Burs yönetmeliği ve başvuru formuna buradan ulaşılabilir.