Ecinniler'den yeni sayı

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 3. sayısı yayımlandı: Ekolojik edebiyat mümkün mü?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, 3. sayısıyla raflardaki yerini aldı. “Ekolojik Edebiyat Mümkün mü?” başlıklı dosyayla okuyucularına yeniden merhaba diyen derginin bu sayısında dosya kapsamında Özlem Öğüt Yazıcıoğlu ile yapılan söyleşi ile Ezgi Hamzaçebi, Fatih Altuğ, Deniz Gündoğan İbrişim, Emrah Pelvanoğlu, Hakan Akdoğan, A. Barış Ağır, Irvin Cemil Schick, Fatma Yeşil, Fuat Sevimay, Merve Şen, Kaan Tanyeri ve Ezgi Örnek’in yazıları yer alıyor.

Dosya konusuyla bağlantılı bir diğer dikkat çekici metin ise Gökhan Arslan, Oğulcan Kütük, Asuman Susam, Çağla Çinili, Şakir Özüdoğru, Emel İrtem, Sevinç Çalhanoğlu, Tunca Çaylant, Cenk Kolçak, Didem Gülçin Erdem, Çayan Okuduci, Nilay Özer, Efe Murad, Emel Kaya, Neslihan Yalman ve Ekin Metin Sozüpek’in birlikte yazdığı ve montajı ve editörlüğü Nilay Özer tarafından yapılan “Kan Al İstanbul” kolektif şiiri.

Bu sayının şiirlerinin altında Anıl Cihan, Barış Yıldırım, Çağla Meknuze, Kaan Koç, M. Utku Yeşilöz, Osman Erkan, Perihan Baykal, Şeyda Üzer, Tuba Bozkurt, Yiğit Ergün, Cemed Loma (Zehra Aktaş) ve Ziya Boz’un imzaları yer alıyor.

Gökçenur Ç. Benji Horvath’dan, Umut Yalım da Nagy Hajnal Csilla’dan birer şiir çevirdiler. Cihan Çakan, Eser Kuru, Fatih Kök, Meltem Dağcı, Merve Tarhan ve Şebnem Balevi 3. sayıya öyküleriyle konuk olan isimler.

Derginin bu sayısı için Cumali Yardım, Hülya Çelik ve Uğur Deveci de incelemeler kaleme aldılar.