Varlık dergisi Haziran sayısı yayımlandı

Varlık dergisinin yeni sayısı okurlarla buluştu. Dergide küresel korona salgını ele alınıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Varlık dergisinin Haziran sayısı “Koronavirüs ile Sınırda Düşünmek” dosyasıyla yayımlandı. Derginin Haziran sayısında yer alan dosyayı Ferit Güven, Mehmet Özkan Şüküran, Selçuk Orhan, Deniz Bağrıaçık ve Aydın Çam hazırladı.

Haziran sayısında, Felaket Coğrafyaları ve Karanlık Turizm (Pelin Kıvrak) – Koronavirüs “Günlüknâme”si (Emre Dirim) – Narsistik Boşlukta Bir Sevgili Yaratmak (Ersun Çıplak) – Nesnelerin Dili (İlyas Tunç) – Hoffman’ın Masal Dünyası (Hülya Soyşekerci) – Dergi Tefrikası - 3 (Haydar Ergülen) – Koronavirüs Günlerinde “Son Kuşlar”ı Görebilmek: Sait Faik Ne Anlatmak İstemişti? (Bilgin Güngör) – Özgürlükçü Toplum Düşü Ve Suat Derviş (İnci Aydın Çolak) – İki Dünya Arasında Bir Yerde, Araf ’ta, Amin Maalouf ’la “Doğudan Uzakta” (Çiğdem Ülker) – Behçet Necatigil’in Şiirlerini Yeniden Okurken (Salih Bolat) – 21. Yüzyılda Afrika Asıllı Amerikalı Romancı Gözüyle Günlük Hayat Eleştirisi (E. Lâle Demirtürk) – Yeni Şiirler Arasında (Şeref Bilsel) – Yeni Öyküler Arasında (Jale Sancak) yazılarıyla; Langalı Fatma, Sina Akyol, Hüseyin Köse, Şeyda Üzer, Şule Ünsal şiirleriyle ve Senem Gezeroğlu, Kerem Bakıcı, Ömür M. Yılmaz öyküleriyle yer alıyor.

Edebiyattan resme geniş bir alanda yazılar, söyleşiler yayımlayan Varlık bu ay da Yeni Şiirler / Öyküler Arasında, Şiir Günlüğü, Küresel Haberler köşeleri ve son çıkan kitapların tanıtıldığı Varlık Kitaplığı bölümüyle okurlarıyla buluşuyor. Varlık Kitaplığı’nda bu ay Selçuk Altun ile “Ayrılık Çeşmesi Sokağı” Üzerine Söyleşi (Bâki Ayhan T.) – Şafak Baba Pala ile Sana Da Güle Güle Nezahat Üzerine Söyleşi (Fadime Erezer - Çiğdem Metin) – “Gökyüzü Herkesindir” - Zülfü Livaneli (Lütfi Özgünaydın) – “Tüfekliler” - Ümit Kaftancıoğlu (Tolga Aras) – Jale Sancak ile “Tanrı Kent” Üzerine Söyleşi (Gözde Sayınsoy) – “Baharat Ülkesinin Hazin Tarihi” - Erendiz Atasü (İnci Gürbüzatik) – “Ölüler Bandosu” - Ozan Öztepe (Orhan Emre) – Şiir Günlüğü (Gültekin Emre) – Küresel Haberler... (Zeynep Şen) yer alıyor.

Dergi aboneleri 1933’ten günümüze Varlık dergisinin tüm sayılarını dijital arşivden okuyabilir.

Dergi aboneliği için... 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)