Altyazı e-dergi formatında

Altyazı Dergisi e-dergi olarak yayımlandı. Yeni sayıda ‘Zor Zamanlar’ dosyası ele alınıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Altyazı Sinema Dergisi, korona virüsü salgını nedeniyle yoluna e-dergi olarak devam ediyor. Yeniden aylık olarak yayınlanmaya başlayan derginin dijital aboneliği, derginin Mayıs 2019’dan bu yana yayımlanmış tüm sayılarına da dijital erişim sağlayacak.

KAPAK KONUSU: ZOR ZAMANLAR

Farklı dönemlerde dünyayı etkisi altına alan siyasi, ekonomik, toplumsal krizlerin farklı boyutlarına odaklanan yapımların incelendiği ‘Zor Zamanlar’ dosyasında salgın hastalıkları metafor olarak kullanan filmlere, neoliberal ekonomik düzenin ürettiği çelişkilere, karamsar bir ihtimalden gündelik gerçekliğimize dönüşen iklim felaketine, ütopyalara ve distopyalara dair yazılar yer alıyor.

ALTYAZI FASİKÜL: ÖZGÜR SİNEMA ÜCRETSİZ ERİŞİMDE

Temmuz 2019’dan bu yana sinemada ifade özgürlüğü alanında yayınını sürdüren Altyazı Fasikül: Özgür Sinema’nın 6. sayısına internetten ücretsiz olarak ulaşılabiliyor. Fasikül’ün e-dergi formatında hazırlanan Mayıs-Haziran sayısının sayfalarında görsel-işitsel öğeler de yer alıyor.

Merkezine korona virüsü salgınının bağımsız sinemayı nasıl etkilediği sorusunu alan Mayıs sayısının Pano köşesinde sinema sektörü bileşenlerinin #SetleriDurdurun kampanyası özetlenirken, Fikir köşesinde Şenay Aydemir, sinemanın salgınla birlikte gelen ekonomik daralmayla nasıl baş edeceği sorusunu ele alıyor.

Forum köşesindeyse sektörün farklı kulvarlarından isimlerle dijital platformlardaki gösterimlerin sinema salonları üzerindeki etkisi tartışılıyor.

Ses köşesinde Şubat ayında Fasikül Gösterimleri’nin konuğu olan Güliz Sağlam ve Feryal Saygılıgil’le, emekçi kadınların mücadelelerinin kaydını tutan filmleri üzerine söyleşilirken; Serbest Kürsü’deyse yıllarca Yılmaz Güney Sineması’nda çalışan Dicle Anter, “Batman’ın Belleği” olarak adlandırdığı sinemanın hikâyesini anlatıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)