Çizer Albertine, Hans Christian Andersen Ödülü’nün sahibi oldu

Küçüğüm'e prestijli ödül: Albertine, Hans Christian Andersen Ödülü'nün sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çocuk edebiyatının Nobel'i olarak kabul edilen Hans Christian Andersen 2020 Ödülleri’nin kazananları, online olarak gerçekleştirilen Bolonya Çocuk Kitapları Fuarı’nda açıklandı. Can Çocuk Yayınları tarafından Tuğçe Özdeniz çevirisiyle yayımlanan, Germano Zullo’nun kaleminden çıkan Küçüğüm adlı kitabın çizeri Albertine, Hans Christian Andersen 2020 Ödülü’ne değer görüldü.

Bir annenin çocuğuna, bir çocuğunsa annesine olan sevgisinin sade bir dille anlatıldığı "Küçüğüm", 2016 yılında kurmaca dalında Bologna Ragazzi Ödülü'nün de sahibi olmuştu.

ALBERTINE KİMDİR?

Albertine Bugüne dek çok sayıda ödül alan, İsviçre’de ve farklı ülkelerde pek çok sergiye katılan sanatçı, Cenevre'de Görsel Sanatlar Enstitüsünde ders veriyor. Bratislava'nın prestijli ödüllerinden "Golden Apple"ı kazanan ilk İsviçreli sanatçıdır. Yazar Germano Zullo’yla birlikte hazırladığı kitabı 2012'de “New York Times Book Review” tarafından yılın en iyi 10 kitabından bir seçildi. Küçüğüm, 2016 yılında kurmaca dalında Bologna Ragazzi Ödülü'nün sahibi oldu. (HABER MERKEZİ)